Više nego težak zadatak

Juniore FK Borac očekuje omladinska Liga prvaka, razočarani su imenom protivnika

Samir Mlaćo
Juniorska selekcija FK Borac, na svojoj premijeri u u kvalifikacijama za Omladinsku ligu šampiona, odmjeriće snage sa vršnjacima iz izraelskog Ashdoda.

Juniorska selekcija FK Borac, na svojoj premijeri u u kvalifikacijama za Omladinsku ligu šampiona, odmjeriće snage sa vršnjacima iz izraelskog Ashdoda.

Zoran Dragišić, šef stručnog štaba juniorske selekcije FK Borac kaže da ne može biti zadovoljan ishodom žrijeba u Nionu.

“Dobili smo veoma teškog protivnika. Ekipa Ashdoda je šampion Izraela, a U-19 selekcija Izraela, za koju nastupaju skoro, pa svi, igrači Ashdoda je vicešampion Evrope.

U finalu su, tek poslije produžetaka izgubili od Engleske. Kratko i jasno, veoma težak protivnik i čeka nas težak zadatak u dvomeču.”, rekao je Dragišić.

Prva utakmica na programu je 14. septembra u Ashdodu, a revanš je u Banjaluci 5.oktobra.

Pobjednik ovog dvomeča, u drugoj rundi, ide na boljeg iz okršaja MTK Budimpešta – Jelgava.

Podsjetimo, Borac je do titule u Omladinskoj Premijer ligi stigao nakon pobjede nad junorima FK Sarajevo u posljednjem kolu.

Bilo je 1:0 pogotkom sa 11 metara.

Ova dva tima igrala su i u finalu juniorskog Kupa, a nakon boljih izvođenja jedanaesteraca slavili su bordo momci.

Ove sezone FK Borac je u juniorskoj Premijer ligi na devetom mjestu sa četiri osvojena boda u tri odigrane utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.