Juniori Borca s bijele tačke do pobjede nad Sarajevom i titule prvaka BiH

Grgić za slavlje domaćih

Juniori Borca s bijele tačke do pobjede nad Sarajevom i titule prvaka BiH

E. Škorić

Odigrano je posljednje kolo Premijer lige za juniore, a novi prvak je ekipa Borca.

Borac je u Banjaluci u derbiju kola ugostio Sarajevo i domaćinu je bod bio neophodan za titulu, dok su gosti iz glavnog grada morali da idu isključivo na pobjedu.

U dosta borbenoj utakmici presudio je penal koji je prestrogo dosuđen od strane Miloša Gigovića, pa je Ivan Grgić zabio s bijele tačke u 74. minuti za veliko slavlje Banjalučana na kraju.

Naravno, bilo je ogromnih protesta od strane gostiju, ali to nije pomoglo i Gigović nije promijenio svoju odluku.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Borac je sačuvao prednost i sa 53 boda slavi naslov prvaka, dok je Sarajevo ostalo "kratko" u ovoj trci. Inače, nedavno su ovi rivali igrali u finalu Kupa u Zenici, a Sarajevo je tada bilo uspješnije nakon boljeg izvođenja penala.

Iz juniorske lige ispali su Mladost i Rudar Prijedor, koji su završili na 13. i 14. mjestu. Prijedorčani su odavno ispali, a sada i Mladost, koja je danas doživjela težak poraz u Tuzli i nije uspjela da se spasi.

Top Komentari

hzsg
STRAŠNO.......!!!!! Pa o Gigoviću se više prica nego o Meši Slimovicu. Sedam dana je osmišljen scenaio i nažalost sproveden. VICO, DOKLE VIŠE......! Moj Džemidžicu ..... i kompanija, pa imate li imalo obraza, napuštajte funkcije, pstite Dodiku i VIce nega kroje ligu.....
21 2
FighterIXI
Борац шампион!
1 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi