Juniori Borca i Sarajeva u subotu igraju za novi trofej

Spektakl nas čeka u Banjoj Luci

Juniori Borca i Sarajeva u subotu igraju za novi trofej

S. Mlaćo
Uzbudljiva završnica očekuje nas i u Omladinskoj Premijer ligi naše zemlje.

Uzbudljiva završnica očekuje nas i u Omladinskoj Premijer ligi naše zemlje.

Borac je lider sa 50 osvojenih bodova, dok je Sarajevo na drugom mjestu sa 48, koliko ima i trećeplasirani Zrinjski.

Banjalučani u subotu pred svojim navijačima od 17 sati pokušati ovjeriti naslov prvaka i plasirati se u Omladinsku Ligu prvaka.

Sa pobjedom Borac bi sve završio, a dovoljan mi je u bod, s obzirom da ima bolji međusobni duel od Zrinjskog koji će tri boda tražiti na Grbavici protiv Željezničara. Ukoliko Sarajevo slavi, ali i Zrinjski, prvak će biti bordo tim zbog boljeg duela od Plemića.

Kada je opstanak u pitanju, siguran putnik u niži rang je FK Rudar Prijedor, dok će se drugi tim 'tražiti' u posljednjem kolu.

Oglasi

U najtežoj situaciji je FK Mladost Doboj Kakanj koji ima 29 bodova, a Radnik i Široki Brijeg su na 31. Po 32 imaju FK Željezničar Sport Team i FK Radnik Hadžići.

Mladost mora slaviti u Tuzli protiv Slobode, što će biti veoma teško, te nadaju se porazu Radnika od Rudara iz Prijedora ili porazu Širokog Brijega kod FK Krupa.

Svi susreti igraju se u subotu od 17 sati.

Prvi strijelac Omladinske Premijer lige je Antonio Prskalo iz HŠK Zrinjski sa 26 pogodaka, a prati ga Neriman Kočević iz FK Željezničar sa 17, dok su Nermin Bijelonja (FK Sarajevo) i Vasilije Jotić (FK Borac) na 14.

Kup BiH za juniore nedavno je osvojila ekipa FK Sarajevo koja je nakon jedanaesteraca bila bolja od FK Borac u Zenici. Bilo je 1:1 u regularnom dijelu,  a zatim je bordo tim bio sretniji i spretniji u 'penal lutriji'.

Istakao se sa dva odbranjena jedanesteraca golman bordo tima Muhamed Šahinović.

Top Komentari

2323
Gigovic sudija.......uzas......
1 2
SamoZrinjski
Pa ovo ni željini nisu radili kad su držali savez,ovo ne da je dno nego podrum teški
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti