Veličao je Bayern, ali ponizio druge

Njemačka bruji o izjavi Salihamidžića: Prepotentno, bahato i nekorektno

Edmir Škorić

U srijedu navečer Bayern je pobijedio Viktoriju Koeln sa 5:0 u meču Kupa Njemačke i nastavio da niže pozitivne rezultate.

Od početka sezone, Bayernu skoro nije uspio da parira. Redom bez problema dobijaju rivale, a u Bundesligi su uspjeli dati 16 golova na četiri meča i samo su dva primili. Imaju tri pobjede i remi u posljednjem 4. kolu protiv Borussije Moenchengladbach (1:1), koja je nekim čudom uspjela da priredi senzaciju i ostane neporažena.

Nakon pobjede protiv Viktorije iz Koelna u Kupu, sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić dao je izjavu koja je poprilično razbijesnila mnoge u Njemačkoj i treneri ostalih bundesligaških ekipa smatraju je prepotentnom, bahatom i nekorektnom.

"Ako pogledate naše treninge, stvarno su jači i bolji od nekih bundesligaških utakmica", rekao je Salihamidžić u srijedu navečer o visokoj kvaliteti tima njemačkog prvaka.

Nepotrebna bahatost sportskog direktora ili jednostavno opisivanje činjenica? Među bundesligaškim trenerima bilo je pomiješanih reakcija na Salihamidžićeve izjave, koji je ove sezone Bundeslige već pobijedio 6:1 u Frankfurtu i 7:0 u Bochumu.

Trener Kolena Steffen Baumgart je, primjerice, preuzeo lopticu od Salihamidžića i osvrnuo se na slična zapažanja.

"Meni je isto: na treningu često imate osjećaj da je intenzitet i način igre viši i kvalitetniji nego u nekim utakmicama Bundeslige".

Trener Leipziga Domenico Tedesco također se osvrnuo na samohvalu sportskog direktora Bayerna, koja je izazvala negodovanje, posebno u navijačkim krugovima:

"Već imaju jako dobrih jedanaest i vjerojatno još jednog jako dobrog na klupi. Sjajna momčad! Mislim da ne bismo trebali iznositi preuranjena mišljenja", rekao je trener Leipziga.

S druge strane, dugogodišnji trener Freiburga Christian Streich je Salihamidžićevu izjavu o treningu ocijenio pretjeranom ili u najmanju ruku deplasiranom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I u Frankfurtu, gdje je Eintracht na startu Bundeslige jako stradao protiv Bayern, glavni trener Oliver Glasner smatra da je Bayern previše jak za sve, ali da je izjava o tome da su treninzi Bavaraca jači od nekih bundesligaških utakmica ipak malo pretjerane.

Bayern će pak svoje najbolje lice trebati pokazati u Ligi prvaka gdje juri trofej. U grupnoj fazi imaće dobre izazove u vidu Barcelone i Intera, dok bi Plzen trebao da bude lagan zalogaj za sve.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.