De Ligt počeo pričati na njemačkom jeziku, pa ga voditeljica zaustavila: "Možemo li na engleskom?"

Malo se zbunio

De Ligt počeo pričati na njemačkom jeziku, pa ga voditeljica zaustavila: "Možemo li na engleskom?"

Endin Čaušević

Bayern je sinoć u Kolnu pobijedio Victoriju s ubjedljivih 5:0 i plasirao se u drugu rundu njemačkog DFB Pokala.

Minhenski klub opravdao je ulogu favorita i bez većih problema uspio se plasirati u drugu rundu ovog takmičenja.

Victoria i pored ogromne podrške s tribina na kraju nije uspjela da napravi čudo, te je ovaj niželigaš očekivano završio takmičenje već u prvoj rundi.

Bayern je igrao večeras skoro u najjačem sastavu, a cijeli meč odigrao je i Matthijs de Ligt koji je ovog ljeta pojačao njemačkog prvaka dolaskom iz Juventusa.

Nakon utakmice upravo se De Ligt našao u centru pažnje tokom davanja izjave u kojoj je otkrio utiske nakon pobjede Bayerna u Kolnu.

Nizozemac je pokazaoi da se nakon svega dva mjeseca itekako snašao u Bayernu jer već bez problema priča na njemačkom jeziku, ali je tokom intervjua došlo do zabune zbog čega ga je voditeljica morala ispraviti.

Oglasi

Naime, ona je De Ligtu postavila pitanje na engleskom jeziku, ali je on počeo da priča na njemačkom zbog čega je ona morala da ga prekine.

"Ok, ja pričam na engleskom, a ti na njemačkom. Možemo li pričati na engleskom jeziku", kroz smijeh je rekla voditeljica.

Nakon toga nasmijao se i defanzivac Bayerna koji je shvatio kakav lapsus je napravio, ali je poručio da nije problem da pričaju na engleskom jer i taj jezik odlično priča.

De Ligt je u Bayern stigao iz Juventusa za 67 miliona eura, te je u dosadašnjem dijelu sezone za njemački klub odigrao pet mečeva u svim takmičenjima i uspio je postići jedan pogodak u Bundesligi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa ovdje je ova reporterka ispala glupa ko niko jer je svabica a on je prico njemacki dobro sa holandskim akcentom al se moglo sve razumit. Samo je se htjela pokazat ona vazna da se vidi kako ona zna pricat engleski. Plavusa sta ces
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi