Foto - EPA

Ide u Grčku

Marcelo je odabrao novi klub i napravio je veliko iznenađenje

Midhat Šljivak

Legendarni brazilski fudabler Marcelo (34) odabrao je klubu kojem će nastaviti karijeru.

Nakon 15 godina u Real Madridu, 34-godišnji lijevi bek karijeru nastavlja u grčkom velikanu Olympiacosu.

Španski El Chiringuito večeras je donio ekskluzivnu informaciju da je Marcelo veoma blizu potpisa za tim iz Pireja i da bi potpis trebao biti zvaničan u narednim satima.

Marcelo se povezivao s brojnim klubovima proteklog ljeta. Prethodnih dana najviše se govorilo o odlasku u Leicester, ali na kraju od odlaska u Englesku nije bilo ništa.

Također, dosta se govorilo da bi mogao završiti karijeru. Međutim, očigledno da je on još uvijek željan fudbala i da želi igrati još.

Po svemu sudeći karijeru legendarni lijevi bek nastavlja u Grčkoj i vidjet ćemo hoće li se ovaj transfer zaista i dogoditi.

Brazilski fudbaler je u prethodnih 15 godina osvojio apsolutno sve s madridskim velikanom i važio je za jednog od najboljih lijevih bekova svijeta.

Uspio je podići čak 25 trofeja u deceniju i po i ostat će upamćen kao istinska legenda kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu Super League:

Marcelo je za Real Madrid odigrao ukupno 546 utakmica i postigao je 38 pogodaka.

Do 2018. godine Marcelo je bio član reprezentacije Brazila. Za Karioke je odigrao 58 utakmica i postigao je šest golove, a jedan od njih je protiv Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču 2012. godine kada je Brazil slavio s 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.