Roboti stigli na trening Reala Madrida, obračun sa Kraljevima završen (ne)očekivano

Inovacija u Valdebebasu

Roboti stigli na trening Reala Madrida, obračun sa Kraljevima završen (ne)očekivano

Admin Čaušević

Najbolji klubovi današnjice se svakodnevno isprobavaju dodatne inovacije kako bi napredovali i usavršili svoju igru. 

U modernom fudbalu gdje u utakmicama vrlo često odlučuju sitnice neophodno je obratiti pažnju na svaki detelja. Prekidi su u posljednje vrijeme postali dodatno oružje mnogih ekipa.

Kako kod kornera tako i kod slobodnih udaraca na treningu se uvježbavaju raznorazne kombinacije koje bi se mogle isprobati tokom utakmica samo da se protivnik zavara.

Korak dalje sa inovacijama i "pomagalima" na treninzima otišao je Real Madrida čiji su se igrači suočili sa "robotskim živim zidom".

Luka Modrić i društvo su do sada slobodnjake vježbali preko improvizovanog i mirujućeg živog zida, ali sada je ispred njih stajao neviđeni živi zid.

Naime, roboti su programirani na taj način da izgleda kao da skaču poput igrača tokom utakmice i to je bio pravi izazov.

Ipak, igrači Reala su se odlično snašli i možda su pomalo neočekivano lako prebacivali robotski živi zid te pogađali mrežu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane, pitanje je da li su iz Reala svjesno izabrali samo golove i montirali ih u jedan video te ga podijelili na društvenim mrežama.

Bilo kako bilo, scene i sa današnjeg treninga su pokazale da tehnika i tehnologija sve više i više ulaze u svijet fudbala što i ne treba da iznenađuje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Imal šta da im usavrši izvođenje penala?Mada u njihovom slučaju ako promaše jedan sudija će da svira drugi,treći itd heheh
1 13
SarajFK
Je li ovo nas Bakir preuzeo Real?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi