Inter pred teškim ispitom

Inzaghi najavio duel s Bayernom, posebno je govorio o Maneu

Edmir Škorić

Interov trener Simone Inzaghi najavio je sutrašnji okršaj Lige prvaka protiv Bayern Minhena.

Inter će nakon dva vezana prvenstvena poraza od Lazija i Milana, sutra ugostiti Bayern na Giuseppe Meazzi u 1. kolu nove sezone Lige prvaka.

"Porazi se moraju pretvoriti u prilike, analizirali smo subotnju utakmicu", rekao je Inzaghi na današnjoj press konferenciji.

"Išlo nam je dobro u nekim trenucima, ali smo zabili samo dva gola. Imali smo kontrolu do 1:1, zaslužili smo remi s obzirom na ono što smo napravili, ali sada moramo više raditi, počevši od mene", dodao je Inzaghi, koji je očito i dalje mislima na porazu od gradskog rivala Milana.

"Bit će važno imati naše navijače na stadionu, pomoći će nam, znamo da nas čeka jak protivnik. Grupa je jako teška, a sutrašnja utakmica mora biti prilika nakon razočaranja u derbiju".

“Gledao sam Bayernove posljednje dvije utakmice i unatoč dva remija, bili su nadmoćni gledajući statistiku. Njihovi protivnici su bili agresivni i uspjeli su ih ograničiti, ali Bayern je po intenzitetu ostao jedan od najboljih klubova u Evropi”, rekao je Inzaghi.

"Kritika je dio nogometa i volim konstruktivnu kritiku jer je poticajna, ali moram donositi odluke za dobro Intera", dodao je.

Inter će se također sastati s Barcelonom u ovosezonskoj 'skupini smrti'. Koga se Inzaghi više boji? Sadio Mane ili Robert Lewandowski ?

“Već smo igrali s Maneom, s Liverpoolom, on ima nevjerojatan intenzitet koji je ključan u obje faze. Lewa je vrhunski igrač. Suočit ćemo se s njima četiri puta u mjesec i pol. Ovo će biti uzbudljive utakmice.”

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Italijanski mediji smatraju da će trener Intera napraviti promjene za duel s Bayernom i da će starter biti Edin Džeko umjesto Joaquina Corree.

Bh. reprezentativac je protiv Milana počeo na klupi, ali je ušao u igru u 64. i tri minute kasnije postigao je gol za konačnih 3:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.