Modri slave veliku pobjedu

Senzacija na startu Lige prvaka: Chelsea pao na Maksimiru!

E. Škorić

U prvim utakmicama nove sezone Lige prvaka Dinamo i Borussia ostvarili su domaće pobjede.

I dok je pobjeda Borussije Dortmund nad Kopenhagenom (3:0) i očekivana, ona Dinamova nad Chelseajem je velika senzacija.

Plavci su kao favoriti doputovali u Zagreb, ali na Maksimiru su bili očajni do te mjere da nisu uspjeli zabiti gol, dok je Dinamu jedan bio dovoljan za velika tri boda i pobjedu o kojoj će se dugo pričati i koja će se pamtiti.

Plavci su na startu imali dobre šanse preko Sterlinga i Aubameyanga, djelovali su opasnije od zagrebačkog tima koji je bio veoma oprezan i defanzivac, a onda hladan tuš za goste iz Engleske.

U 13. minuti je Ljubičić poslao loptu prema Petkoviću, ovaj glavom gura za Oršića, koji je uhvatio sprint, ostavio iza sebe Fofanu i na kraju matirao Kepu, koji je večeras dobio šansu umjesto povrijeđenog Mendyja.

U 49. minuti je Aubameyang zatresao mrežu Dinama, ali njegov prvijenac u dresu Chelseaja je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Mogao je Dinamo i do 2:0 u 56. minuti, milimetri su ga dijelili od toga, pošto je stativa zaustavila snažan udarac Ristovskog sa distance.

U nastavku meča Dinamo se brani, Chelsea očekivano preuzeo potpuni inicijativu, imao neke velike šanse ali do pogotka nije mogao, pa je ostalo 1:0 i Modri su proslavili pobjedu koja bi mogla mnogo značiti u razvoju ove grupe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom meču u grupi E večeras od 21 sat sastaju se Salzburg i Milan. Upravo će Milanu Modri gostovati naredne sedmice, dok će Chelsea 14. septembra biti domaćin Salzburgu i imat će priliku da napokon ostvari pobjedu u Ligi prvaka ove sezone.

Što se tiče ranije spomenutog duela Borussije i Kopenhagena, domaći su slavili pogocima Reusa, Guerreira i Bellinghama. U grupi G su još Manchester City i Sevilla, koji će se večeras sastati na Sanchez Pizjuan stadionu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.