Foto: D. Kurbegović

Čelik objavio saopštenje

Bilino polje bi u jako lošem stanju moglo dočekati odlučujuću utakmicu Zmajeva

Eldar Ganibegović

NK Čelik objavio je zabrinjavajuće saopštenje za javnost.

Saopštenje zeničkog kluba prenosimo u cjelosti i bez izmjena:

"Od ranije je poznato da kompanija Alba Zenica d.o.o. Zenica koja je ujedno i sponzor našeg kluba, održava travnjak Bilinog polja, a same usluge održavanja finansira Grad Zenica.

Krajem prošlog mjeseca, na adresu NK Čelik Zenica, Grada Zenica i N/FSBiH stigao je dopis kompanije Alba Zenica d.o.o. Zenica u kojem se navodi da zbog nepotpisivanja ugovora s Gradskom upravom kompanija Alba Zenica prestaje održavati travnjak stadiona Bilino polje, iako su, kako navode, dobili informaciju iz Gradske uprave da je njihova ponuda prihvaćena.

U dopisu Alba Zenica d.o.o. Zenica navodi i da na ime ovogodišnjeg održavanja travnjaka Bilino polje do sada nije naplatila niti 1 KM od Grada Zenica.

U klubu smo čekali razvoj situacije u nadi da će se konačno pristupiti potpisivanju ugovora između Grada Zenica i Alba Zenica d.o.o. Zenica, međutim, koliko nam je poznato, do potpisivanja ugovora još uvijek nije došlo, a Alba Zenica je obustavila usluge održavanja travnjaka Bilinog polja sve do potpisivanja ugovora s Gradom Zenica.

I dok nam konstantno od strane čelnika protivničkih klubova s kojim se NK Čelik Zenica susreće pristižu izuzetno pozitivne priče o podršci političkih struktura s gradskih, općinskih i kantonalnih nivoa njihovim projektima, Gradska uprava Grada Zenica, osim što je preko zakupnina od poslovnih prostora oštetila naš klub za iznos od gotovo 400.000 KM, sada i na ovaj način sabotira oporavak kluba i na tom putu mu ostaje jedina prepreka."

Osim što je ovo svakako veliki problem za Čelik, mogla bi da ispašta i fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Naime, Zmajevi 23. septembra na Bilinom polju trebaju odigrati odlučujuću utakmicu Lige nacija protiv Crne Gore. Odlučujuća bi mogla biti i ona u Bukureštu za tri dana ako kiksamo, ali pobjedom protiv Crne Gore osigurat ćemo definitivno prvo mjesto u grupi 3 B divizije, plasman u A diviziju i ono najvažnije - baraž za Evropsko prvenstvo.

Nadamo se da će se sve ovo što prije riješiti kako bi Zmajevi i Čelik imali adekvatne uslove za igru. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.