Selektor Rumunije u velikim problemima pred duele s Finskom i Bosnom i Hercegovinom
Foto: D. Kurbegović

Važan igrač mogao bi otpasti

Selektor Rumunije u velikim problemima pred duele s Finskom i Bosnom i Hercegovinom

E. Ganibegović

Koncem septembra očekuje nas završnica Lige nacija.

Naša reprezentacija 23. septembra dočekuje Crnu Goru, a tri dana kasnije u Bukureštu igra utakmicu protiv Rumunije.

Rumuni tri dana prije nas igraju meč protiv Finske, a selektor ove reprezentacije Edi Iordanescu mogao bi ostati bez vrlo važnog igrača kojem je uputio poziv.

Nicolae Stanciu, igrač kineskog Wuhana, je u opasnosti da neće moći ispoštovati poziv u septembru. U ovom trenutku Kina se nosi s izbijanjem koronavirusa, a Azijcii i dalje imaju vrlo stroga pravila, što bi veznjaku moglo poremetiti planove.

Konkretno, Stanciu će nakon povratka u Aziju morati provesti 14 dana u karantinu, ako bude putovao u Rumuniju na posljednje dvije utakmice Lige nacija.

"Covid je još uvijek na alarmantnoj razini, a mjere su vrlo oštre i restriktivne. Karantin u Kini još traje 14 dana, nema iznimaka. To bi značilo da bi po povratku u Aziju naš fudbaler bio izolovan dvije sedmice. No, vjerojatno, stručni štab reprezentacije stupio je u kontakt s njim, Edi Iordanescu zna kakvi su tamo uslovi.

Oglasi

Pratim kinesko prvenstvo i svakako da reprezentacija treba Nicolaea Stanciua. On je igrač u formi, koji zabija golove, koji ima dobar razvoj. Stvarno bi nam trebao da nam pomogne u ove dvije utakmice", rekao je Florin Pirvu, prvi rumunski igrač koji je stigao u Kinu prije 25 godina i bivši trener Henan Jianyea.

Spisak Rumunije za septembarski ciklus Lige nacija:

Golmani: Florin Nita (Sparta Prag), Valentin Cojocaru (OH Leuven), Ionut Radu (Cremonese);

Odbrana: Andrei Ratiu (Huesca), Vlad Chiriches (Cremonese), Adrian Rus (Pisa), Ionut Nedelcearu (Palermo), Virgil Ghita (Krakow), Bogdan Tiru (Jagiellonia), Alexandru Pașcanu (Ponferradina), Cristian Ganea (Panathinaikos);

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Vezni red: Marius Marin (Pisa), Razvan Marin (Empoli), Alexandru Cicaldau (Al-Ittihad Kalba), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), Daniel Boloca (Frosinone), Olimpiu Moruțan (Pisa), Marius Corbu (Puskas Akademia), Dennis Man (Parma), Deian Sorescu (Rakow), Valentin Mihalia (Parma), Rares Ilie (Nice), Valentin Gheorghe (Umraniyespor);

Napad: George Puscas (Genoa), Erik Bicfalvi (Ural), Florin Tanase (Al-Jazira), Denis Dragus (Standard Liege).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi