Ivaylo Petev objavio spisak igrača za odlučujuće okršaje u Ligi nacija!

Zmajevi igraju protiv Crne Gore i Rumunije

Ivaylo Petev objavio spisak igrača za odlučujuće okršaje u Ligi nacija!

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igra krajem ovog mjeseca preostale dvije utakmice Lige nacija.

Zmajevi su odigrali jako dobro u dosadašnjem dijelu Lige nacija i nalaze se u odličnoj poziciji da osiguraju prvo mjestu u grupi koje nam donosi baraž za Evropsko prvenstvo, te plasman u Ligu A ovog takmičenja.

Našu reprezentaciju očekuju još dvije utakmice u Ligi nacija, a protivnici će nam biti reprezentacije Crne Gore i Rumunije.

Bh. selekcija već u prvom meču koji se 23. septembra igra u Zenici protiv Crne Gore može sve da riješi i osigura prvo mjestu. Zmajevima je potrebna pobjeda u ovoj utakmici koja bi nam donijela prvu poziciju, te meč protiv Rumuna ne bi bio od nekog značaja.

Utakmica protiv Rumunije igra se tri dana kasnije u Bukureštu, ali se nadamo da ona neće biti od rezultatskog značaja za Zmajeve, te da će naša selekcija osigurati prvo mjesto na utakmici protiv Crne Gore.

Selektor naše reprezentacija Ivaylo Petev danas je u prostorijama Nogometnog saveza u Sarajevu održao press konferenciju na kojoj je objavio spisak igrača na koje će računati u narednim utakmicama.

Oglasi

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca).

Odbrana: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Sturm), Amar Dedić (RB Salzburg), Mateo Sušić (APOEL).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Barcelona), Vladan Danilović (Nacional), Haris Duljević (Hansa), Mirloslav Stevanović (Servette), Muhamed Bešić (Ferencvaroš), Dino Hotić (Cercle Brugge).

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Luka Menalo (Dinamo).

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjećamo, Zmajevi su u prvom meču protiv Crne Gore remizirali u Podgorici sa 1:1, dok smo Rumune pobijedili u Zenici s minimalnih 1:0, a odlučujući gol na tom meču postigao je Smail Prevljak.

Nadamo se da će naša selekcija na najbolji mogući način završiti ovaj ciklus Lige nacija, a onda se okrenuti kvalifikacijama za EP u Njemačkoj koje počinju u martu 2023. godine.

Top Komentari

Bosnaa
Brate Duljevic je bio dobar prosli put za repku al momak ne igra u klubu koji je u drugoj ligi Njemacke a plus kad se to gleda Zolotic je sa svojom ekipom msm na 5 mjestu u prvoj portugalskoj a dobija poziv Danilovic koji igra u 2 ligi iste te drzave...
10 0
BiHScout
U Austrijskoj 1. Ligi ima barem 3 Igraca mlada koji ce uskoro dobiti i poziv austrije ako vako nastavite. Omic Jasic i par igraca Austrije iz beca. Samo vi nastavite vako i gubit cemo i dalje nase nade za bolje sutra :)
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi