FOTO: A. Čaušević

Ništa od 24. septembra

Nazire se novi termin za mostarski derbi

Haris Zilić

Zakuhava se i sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Do kraja polusezone očekuje nas dosta zanimljivih sureta, ali i nekih zaostalih.

Tako ćemo mostarski derbi Veleža i Zrinjskog gledati u mjesecu oktobru, a ne 24. septembra kako je bilo prvobitno zakazano.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, duel mostarskih rivala trebao bi se odigrati 12. oktobra (srijeda).

U pitanju je zaostali meč 6. kola, koji je odgođen zbog obaveza Zrinjskog u Evropi.

Obzirom da poočinje postavljanje travnjaka na stadionu Rođeni i da se radovi bliže kraju, izvjesno je da bi se mostarki derbi mogao odigrati na stadionu Veleža.

Zrinjski ima paklen raspored jer imaju dosta zaostalih mečeva, a derbi sa Veležom će biti vrhunac paklenog raspored koji su čini se Plemići spremno dočekali.

U jučerašnjoj zaostaloj utakmici savladali su Slobodu sa 0:1, dok u ranije u redovnom kolu sa 4:1 bili bolji od Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I Velež je u dobrom ritmu, ekipa je podigla samopouzdanje sjajni trijumfom protiv Tuzla City rezultatom 4:0.

Ovome dodajmo da je Velež trenutno domaće utakmice igra na stadionu "Perica-Pero Pavlović", dok traju radovi na stadionu Rođeni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.