Muštuluk za sve navijače Veleža

Stigla velika vijest za teren stadiona Rođeni

Muštuluk za sve navijače Veleža

Admin Čaušević

FK Velež je saopštenjem obradovao sve svoje navijače. 

Pristalice Rođenih svakodnevno sa dosta nestrpljenja čekaju informacije vezane za postavljanje travnjaka na glavnom terenu.

Do sada su probijeni svi rokovi i postavljanje travnjaka je trebalo početi 3. septembra što se nije desilo pa se pojavilo dosta skepticizima među svima koji vole mostarske Crvene.

Ipak, iz mostarskog kluba su danas saopštili da će postavljanje trave početi u petak i očekuje se da bude gotovo do naredne sedmice.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava članove, navijače i simpatizere da je firma Hellasod, izvođač radova na stadionu Rođeni, obavijestila Klub da sutra, u petak 09.09., počinje postavljanje novog travnjaka na teren našeg stadiona.

Prema planiranoj dinamici, očekuje se da trećina radova bude obavljena do ponedjeljka 12.09., a cijeli teren bi do kraja iste sedmice trebao dobiti novi travnati pokrivač.

Radujemo se konačnom završetku radova i nadamo se da će naš Velež svoje domaće utakmice vrlo skoro ponovo igrati na stadionu Rođeni", saopšteno je iz Veleža.

Ranije je bilo planirano da Velež bude domaćin na svom stadionu u susretu 11. kola koje se igra 17. septembra, a protivnik je Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, kako novom travnjaku trebaju najmanje dvije sedmice da se aklimatizuje teško da će Velež domaće mečeve zaigrati prije oktobra.

Dakle, prvi domaći meč na novom terenu Velež bi trebao igrati u 12. kolu kada će poslije reprezentativne pauze dočekati ekipu Posušja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zilan66
Sta bi sa tuzbom koju najavi predsjednik,povuko je,sramota.neka neko izbaci cifru koliko je velez zijanijo novaca zbog probijanja rokova.
2 1
PRESEDAN
Nema od tog ništa,5-6 radnika pokrivaju 5 terena,svugdje budu po par dana pa pedala,na to sve dok trava legne pa dok se hibrid isplete .... Eno kmelji pokrenut postupak jer je plaćeno pola miliona više. Podsjećamo, Inforadar je objavio tekst o postavljanju novog umjetnog travnjaka na stadionu Grbavica nakon sporno provednog tenderskog postupka, odnosno postednerskog inžinjeringa, pri čema je odabrana nereferentnija firma, a cijeli posao je koštao oko 500.000 KM skuplje nego što je morao. Ipak, tadašnja Uprava Želje na kraju donosi, najblaže rečeno, vrlo sumnjivu odluku o izboru izvođača. Promptno je odlučeno da će rekonstrukcija travnjaka u Dolini ćupova biti predana u ruke grčko-bugarskoj kompaniji Hellasod/Greentech. Za razliku od holandske firme Sports Pitch Engineering, poslovi grčke kompanije Hellasod ostali su ograničeni na stadione u Grčkoj, te nekolicinu terena u Bugarskoj, Albaniji i Gruziji.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti