Bukvić: Okrećemo se Željezničaru, sve ćemo učiniti za tri boda

Golman Slobode

Bukvić: Okrećemo se Željezničaru, sve ćemo učiniti za tri boda

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić
Sloboda je jučer poražena od Zrinjskog na svom terenu 1:0.

Plemići su zasluženo slavili, iako su Tuzlaci pred sami kraj meča imali sjajnu priliku poslije kornera, no lopta nije htjela u gol i gosti su mogli da slave.

Svoje viđenje susreta dao je sjajni golman FK Sloboda Semir Bukvić.

"Utkamica je bila prava prvenstvena. Igrali smo protiv veoma dobre ekipe, ostaje žal zbog propuštene prilike na kraju. Ostaje žal što nismo izjednačili, ali što prije moramo zaboraviti ovaj meč. Okrećemo se Željezničaru i sve ćemo učiniti da dođemo do tri boda. Dat ćemo maksimum“, kazao je Bukvić.

Nakon utakmice svoje impresije s javnošću je podijelio trener bh. prvaka, Sergej Jakirović.

"Očekivano rastrzano. Nismo se prvo poluvrijeme nametnuli koliko smo trebali. Šta je razlog, možemo nagađati. Drugo poluvrijeme smo jako dobro odigrali i bili bolji upravo za ovaj jedan gol", kazao je trener Zrinjskog, a onda komentarisao i dvije prečke Slobode u 95. minuti:

Oglasi

"Imali smo sreće na kraju, ali ja to pripisujem Bratislavi. Nekad ti fudbal uzme, nekad ti vrati. Danas nam je vratilo, apsolutno smo zaslužili pobjedu, bili smo bolji i hvala Slobodi na lijepom gostoprimstvu."

"Očekivao sam bolju reakciju, planski smo ih uveli, Jukića i Memiju, poslije i Malekinušića. Znao sam da će ostati bez energije, svi igrači koji su ušli dali su svoj doprinos ovoj pobjedi i moram biti zadovoljan s tim", dodao je Sergej.

Trener Slobode Adnan Jahić svakako ne može biti zadovoljan rezultatom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitao bih Zrinjskom na pobjedi. Mislim da smo kontrolisali čitav meč. Iz nekih prilika gdje smo trebali primiti golove, nismo primili. Igrali smo čvrsto taj neki blok i imali kontre i polukontre. Ono što nam se ponavlja i danas je taj nesretni prekid kao protiv Posušja gdje smo nesretno primili gol", rekao je Jahić pa nastavio:

"Imali smo u posljednjoj minuti stopostotnu šansu gdje nas je sreća napustila. Čestitam svojim igračima na današnjoj predstavi, ovo je već četvrta utakmica u deset dana. U dvadeset dana odigrat ćemo sedam utakmica, pitanje je koliko energetski možemo pratiti ovaj tempo. Kad pogledamo kod Zrinjskog roster kakav je... Mi se idemo što prije probati regenerisati da budemo spremni za Želju."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Pa dobro majka mu stara jeli vas stid imalo?Nenavijam za Želju ali sad će te se bacat naglavu za 3 boda a protiv Zrinjskog kojem ste redovna mušterija od nastanka lige vi skinete gaće.Jedino ste i u kupu lani izbacili na penale.Imate li obraza ikako?
2 5
SA1921BA
Eo' ovih kljusina kojima imponuje igrati sa Željom,e tu se oni bacaju na glavu, no kad je Zrinjski ili neki drugi klub u pitanju ć, e tu im jednostavno same gaće spadaju
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti