Barcelona gostuje u Minhenu

Salihamidžić poručio navijačima Bayerna kako trebaju dočekati Lewandowskog

Endin Čaušević

Bayern i Barcelona u utorak igraju veliki derbi drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Voljom žrijeba odlučeno je da se Bayern i Barcelona i ove sezone sastanu u grupnoj fazi Lige prvaka, a Katalonci će ovaj put imati priliku za osvetu.

Prethodnih sezona Bayern je nanio nekoliko teških udaraca Barceloni koja odavno nije bila tako ponižena kao u duelima protiv minhenskog kluba. Međutim, Kataloncima je to samo dodatni motiv da se osvete.

Barcelona je ovog ljeta znatno pojačala ekipu i igra odlično na početku sezone, a prvi udarac Bayernu su uzvratili ovog ljeta kada su im uspjeli preoteti Roberta Lewandowskog.

Lewandowski je iznenadio Bavarce odlukom da zatraži transfer i karijeru nastavi u Barceloni gdje mu odlično ide jer je na šest mečeva za ovaj klub zabio već devet golova i pokazao da je veliko pojačanje.

Ipak, Lewa se brže od očekivanog vraća na Aliianz Arenu i to dok se strasti oko njegovog odlaska iz Bayerna još uvijek nisu slegle.

Njemački mediji navode da su navijači Bayerna još uvijek ljuti zbog toga što je otišao u Barcelonu, te da neće biti iznenađenje ukoliko Lewu dočekaju zvižducima i uvredama s tribina.

O tome je govorio i sportski direktor njemačkog kluba Hasan Salihamidžić koji je savjetovao navijačima da pokažu svoju veličinu i aplauzima dočekaju svog dojučerašnjeg napadača.

Novinar je pitao Salihamidžića kako će Lewandowski biti dočekan u utorak, a bivši bh. reprezentativac mu je dao odgovor.

"Kako će ga dočekati? Robert je s nama sve osvojio i navijači će to sigurno cijeniti. Ja mu ne bih zviždao", rekao je Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Poznato je da se Salihamidžić i Lewandowski nisu baš rastali na lijep način jer je Brazzo često kritikovao Poljaka i njegovog agenta zbog pritiska koji su stavljali na klub i stalno tražili da prihvate ponudu Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.