Stuttgart šokirao Bayern u posljednjim sekundama utakmice

Leipzig bolji od Dortmunda

Stuttgart šokirao Bayern u posljednjim sekundama utakmice

Endin Čaušević

Bayern je danas na Allianz Areni remizirao protiv Stuttgarta (2:2)  u meču 6. kola Bundeslige, dok je Leipzig u derbiju bio bolju od Borussije Dortmund sa 3:0.

Bayern nije uspio da dođe do pobjede iako je vodio do skoro samog kraja meča, ali je Stuttgart uspio da dođe do 2:2.

Julian Nagelsmann je napravio dosta promjena u sastavu za ovaj meč i očito mu se to nije isplatilo jer je ovo bio treći uzastopni remi za Bayern u Bundesligi.

Bayern je poveo u 36. minuti utakmice kada je Mathys Tel zabio pogodak za 1:0. Za mladog 17-godišnjeg napadača ovo je bio debitantski gol za Bayern, te je postao najmlađi strijelac u historiji kluba u Bundesligi.

Međutim, Stuttgart je u drugom poluvremenu zaigrao dosta bolje i uspio je da poravna na 1:1.

Gosti su do izjednačenja stigli u 57. minuti kada je Mavropanos asistirao za rezervistu Fuhricha koji matira golmana minhenskog kluba i poravnava rezultat na 1:1.

Oglasi

Ipak, radost igrača Stuttgarta nije dugo trajala jer je Bayern samo tri minute kasnije ponovo uspio da dođe do prednosti.

Ovaj put Mazraoui je asistirao za Musialu koji pogađa za 2:1 i činilo se da će to biti konačan rezultat današnje utakmice.

No, Stuttgart nije odustajao i kada su svi očekivali kraj gosti su poravnali na 2:2. Sudija je svirao penal za goste, a siguran s bijele tačke bio je Guirassy koji je golom donio veliki bod svom timu.

Bayern je prvi sa 12 bodova,. dok je Stuttgart sada na 13. mjestu sa pet boda iz šest odigranih utakmica.

U derbiju kola Leipzig je pred svojim navijačima ubjedljivo pobijedio Dortmund sa 3:0, te je lakše od očekivanog upisao nova tri boda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Domaći su poveli već u šestoj minuti golom Orbana, dok je na 2:0 fantastičnim golom u 45. minuti povisio Szoboszlai.

Konačnih 3:0 postavio je Haidara u 84. miniuti. Leipzig se ovom pobjedom probio do desetog mjesta i ima sada osam bodova, dok je Dortmund četvrti sa 12 bodova.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malo se i Bayern da smiluje na Kenjine jade
0 0
user1579409590
Da je Mené igrao od prve minute nebih bilo na kraju 2:2 Ovdje je Nagelsmann pogrešio što je puno rotirao.. ne možeš čuvati igrače za Barcu kad su ti u Bundesligi važna 3 boda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi