Cijelo ljeto su ga kritikovali zbog njega, a jučer je Salihamidžić konačno dočekao svoj trenutak

Još jedan pun pogodak Brazze

Cijelo ljeto su ga kritikovali zbog njega, a jučer je Salihamidžić konačno dočekao svoj trenutak

E. Čaušević

Bayern je ovog ljeta izdvojio čak 20 miliona eura za Mahysa Tela, a mnogima nije bilo jasno zašto su dali toliko novca za jednog tinejdžera.

Tel je u minhenski klub stigao iz Rennaisa u kojem je ponika, a za prvi tim ovog kluba debitovao je tek prošle godine. No, i pored toga Bayern je odlučio da dovede ovog 17-godišnjeg napadača i plati ga čak 20 miliona eura.

Javnost u Njemačkoj je kritikovala u prvi mah Hasana Salihamidžića jer je izdvojio toliko novca za tinejdžera koji se još uvijek nije ni dokazao na velikoj sceni, ali očito je daje Brazzo od početka vjerovao u njega.

O kakvom talentu se radi najbolje pokazuje činjenica da je klub ovog ljeta odbio da ga pošalje na posudbu iako su imali ponuda, te je odlučeno da on bude dio prvog tima i bori se za minutažu.

Da se radi o velikom potencijalu Tel je pokazao jučer kada je po prvi put zaigrao za Bayern od prve minute, te je zabio pogodak u remiju protiv Stuttgarta (2:2).

Tako je Tel postao sa 17 godina najmlađi strijelac u historiji Bayerna štao se tiče Bundeslige, a Salihamidžić je nakon utakmice mogao da se naslađuje svima onima koji su ga kritikovali jer je doveo mladog Francuza.

"On ima samo 17 godina, ali ima kvalitete koje nema baš puno igrača na svijetu. Mislim da je on najveći talent u Evropi na poziciji napadača. Ima zaista ogroman potencijan i instinkt da bude veliki igrač", rekao je Salihamidžić nakon meča protiv Stuttgarta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tel je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao četiri utakmice i zabio je dva gola.

Iako je svjestan da će ove sezone biti većinom rezerva jasno je da želi iskorisiti svaku prilku koju dobije za igru, a na početku sezone mu u tome ide zaista odlično.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi