Pobijedio Ruuda

Fantastični Carlos Alcaraz osvojio US Open i ponovo ispisao historiju!

Endin Čaušević

Španski teniser Carlos Alcaraz osvojio je US Open nakon što je u finalnom meču pobijedio Caspera Ruuda.

Alcaraz je odigrao još jedan fantastičan meč i pokazao je da se nalazi u nevjerovatnoj formi, te je na kraju zasluženo uspio da dođe do titule u New Yorku.

Španac je u meču koji je trajao tri sata i 22 minute slavio sa 3:1 u setovima, a pored nove Grand Slam titule ušao je i u historiji kao najmlađi teniser ikad na vrhu ATP liste.

Alcaraz je odlično počeo meč i u prvom setu pokazao je da za njega samo pobjeda dolazi u obzir, dok se Norvežanin s druge strane trudio da pruži što bolji otpor.

Prvi set trajao je 49 minuta, a na kraju je pripao Alcarazu sa 6:4. No, Ruud se nakon toga trznuo i počeo je da igra dosta bolje.

Norveški tenise je briljirao u drugom setu i uspio je da poravna na 1:1 nakon što je ovaj set riješio u svoju korist sa 6:2.

No, prelomni trenutak bio je treći set. Oba tenisera igrala su zaista maestralno i nije bilo čudo kada je ovaj set otišao u tie-break. Ipak, tu je Ruudu popustila koncentracija i Alcaraz je uspio da dobije tie-break sa 7:1, te povede sa 2:1 u setovima.

U četvrtom setu španski teniser je nastavio sa sjajnom igrom i blilo je jasno da Ruud ovaj put neće imati snage da se vrati u meč.

Četvrti set trajao je 38 minuta, a Alcaraz ga je dobio sa 6:3 i tako je uspio da slavi sa 3:1 u setovima i dođe do nove Grand Slam titule, te je od danas i prvoplasirani teniser svijeta.

"Ovo je nešto o čemu sam sanjao od kad sam bio dijete, da budem broj 1 na svijetu, da budem šampion", rekao je, između ostalog, Alcaraz nakon pobjede protiv Ruuda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.