Alcarazu drama na Wimbledonu, nevjerovatan pad i povratak Davidovicha Fokine protiv Hurkacza

Alcarazu drama na Wimbledonu, nevjerovatan pad i povratak Davidovicha Fokine protiv Hurkacza

E. Škorić

Talentovani španski teniser Carlos Alcaraz plasirao se u drugo kolo Wimbledona nakon velike borbe i dugih pet setova protiv Jan-Lennarda Struffa.

Tvrdoglavi Struff je na travi mučio favorizovanog Alcaraza od početka do kraja. Nijemac je sa 6:4 dobio prvi set, a Alcaraz u drugom setu slavi sa 7:5.

Struff uzima u trećem setu (6:4), a u četvrtom setu vodila se najveća borba. Struff je u taj-brejku poveo s 2:0 i djelovalo je da bi mogao da eliminiše velikog favorita, no Španac pokazuje mentalnu snagu, ali i nevjerovatne sposobnosti s reketom u rukama, pa dobija taj-brejk i izjednačava na 2:2.

U petom setu skoro bez brejk šansi sve do devetog gema, lada Alcaraz dolazi do brejka, a onda u svom servis gemu koristi drugu meč loptu i počinje da slavi plasman u 2. kolo.

U drugom kolu će peti nositelj na Wimbledonu igrati protiv boljeg iz duela Griekspoor - Fognini.

Još "luđi" bio je meč Davidovich Fokine i Hurkacza. Španac je imao 2:0 u setovima i tri meč lopte, ali se Poljak spasio, osvojio dva seta u nizu, no Španac u ludoj i dugoj borbi u taj-brejku petog seta stiže do pobjede.

Lagane pobjede ostvarili su danas Paul nad Verdascom (3:0), Tiafoe nad Vavassorijem (3:0), Ruud nad Ramosom (3:0), Norrie nad Andujarom (3:0), te Munara nad Monteierom (3:0).

Promo

Top Komentari

Thierry.Henry
Alkaraz dobar..Ali nije odigrao niti jedan mec na travi..direkt SA zemlje upao na wibledon..dobro se izvuko
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi