Sinoć je srušen rekord Agassija i Samprasa iz 1997. godine

Najdužna razmjena na US Openu

Sinoć je srušen rekord Agassija i Samprasa iz 1997. godine

Edmir Škorić

Casper Ruud i Karen Kačanov odmjerili su snage u polufinalu US Opena, a Norvežanin je slavio sa 7:6, 6:2, 5:7, 6:2.

Ruud je odigrao još jedan fenomenalan meč i za titulu na US Openu borit će se sa još jednim velikim teniskim talentom, Carlosom Alcarazom, koji je u drugom polufinalu nakon velike borbe i pet setova srušio Francisa Tiafoea.

U meču Ruuda i Kačanova srušen je rekord US Opena koji datira iz 1997. godine. Naime, igrači su u jednom trenutku ramijenili čak 55 udaraca.

Bilo je to u taj brejku prvog seta. Ruud je imao 6:5, a onda je nakon nevjerovatno duge razmjene osvojio poen i poveo u setovima.

Stručnjaci su brzo izračunali da je to najduža razmjena udaraca u povijesti US Opena . Dosadašnji rekord iznosio je 51 udarac, a postavili su ga 1997. Andre Agassi i Pete Sampras.

Za vikend će se održati finale ovogodišnjeg US Opena. U subotu će se za treći Grand Slam naslov boriti Iga Swiatek protiv Tunižanke Ons Jabeur u ženskoj konkurenciji, a dan kasnije sastaju se Alcaraz i Ruud.

Oglasi

“Nastojao sam ne pokazati Karen da sam umoran jer ne želim da pomisli 'Ovo je zamorno za Caspera',” rekao je Ruud nakon meča, dodavši:

“Ima glume u sportu. Tenis pogotovo. To je toliko mentalna i psihološka igra da vam svaki mali detalj može pomoći da dobijete utakmicu".

Svjetski broj 7, koji je u junu završio kao drugoplasirani iza Rafaela Nadala na French Openu, priznao je da je bio shrvan tom prilikom u početku, ali se na kraju smirio.

“Mislim da smo obojica bili malo nervozni na početku, nekoliko prekida naprijed-natrag. Ali morate uzeti u obzir da je ova utakmica vjerojatno najveća u karijerama obojice”, rekao je.

“Naravno da će biti i nervoze, ali imao sam sreće što sam dobio taj prvi set, što mi je malo smirilo živce", istakao je Norvežanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi