Azankpo u centru pažnje

Maneov najbolji prijatelj debitovao za rezerve Bayerna i nakon samo 36 sekundi zabio gol

Endin Čaušević

Sadio Mane je ovog ljeta sve iznenadio odlukom da napusti Liverpool i karijeru nastavi u Bayernu.

Mane je nakon nekoliko fantastičnih sezona u Liverpoolu odlučio da je vrijeme za novi izazov i iznenadio je sve na Anfieldu kada je poručio da želi da napusti klub.

Liverpool nije pravio Maneu problem zbog toga i odlučili su ga prodati, a na kraju je Senegalac potpisao za Bayern. Liverpool je od njegove prodaje zaradio oko 35 miliona eura.

Mane je u Bayern stigao kao zamjena za Roberta Lewandowskog i pokazao se već sada kao odlično pojačanje.

Zanimljivo da je Bayern ovog ljeta doveo i još jedno pojačanje, ali za rezervni tim. Svi su se iznenadili kada su čuli da je riječ o Maneovom najboljem prijatelju iz djetinjstva, te su mnogi shvatili da su Bavarci to uradili kako bi se Mane što bolje osjećao u klubu.

Desire Segbe Azankpo potpisao je za Bayern ubrzo nakon što je Mane došao u klub, te se našao u centru pažnje fudbalske javnosti kada je otkriveno da su on i Mane veliki prijatelji.

Oni su odrasli zajedno u Senegalu i imali su obojica zaista nevjerovatan životni put što se tiče fudbala.

Azankpo očito nije toliko uspješan kao Mane, ali fudbal ih je ponovo spojio i to u jednom od najboljih klubova na svijetu.

Ovaj 29-godišnjak igra za rezervni tim Bayerna i ovog vikenda je debitovao za njemački klub i to na najbolji način.

Azankpo je u meču protiv Einsatza zabio debitantski pogodak za Bayern, a za to mu je bilo potrebno samo 36 sekundi što je zaista nevjerovatno. Do kraja utakmice rezervni tim Bayerna je postigao još tri gola i slavio sa 4:0.

Maneov prijatelj ponikao je u Generation Footu u Senegalu, a igrao je još za Metz, Jeunesse Ech, Le Puy Foot, Pagany, Epinal, Senicu, Oldham Athletic, Villefranche, Dunkerque i rumunski Dinamo.

Jednom prilikom je izjavio da je uvijek znao da će Mane napraviti velike stvari u fudbalu jer je uvijek bio nevjerovatno ambiciozan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imao je ogromne ambicije uvijek. Htio je uvijek da svi pokušamo u svemu biti najbolji što možemo. Dolazi iz siromašnog grada kao i svi mi. Rekli smo sebi da moramo uspjeti da pomognemo porodicama jer ljude koje smo tada ostavili su bili gladni. Sadio je uvijek sanjao o velikim stvarima i uspio je u tome", rekao je Azankpo i dodao.

"Svi smo koliko-toliko uspjeli u tome da pomognemo porodicama, ali je Mane sve to nadmašio. Pokazuje kakvo srce ima jer pomaže koliko god može narodu u Senegalu i to je zaista nevjerovatno".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.