Salihamidžić poručio navijačima Bayerna kako trebaju dočekati Lewandowskog

Barcelona gostuje u Minhenu

Salihamidžić poručio navijačima Bayerna kako trebaju dočekati Lewandowskog

E. Čaušević

Bayern i Barcelona u utorak igraju veliki derbi drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Voljom žrijeba odlučeno je da se Bayern i Barcelona i ove sezone sastanu u grupnoj fazi Lige prvaka, a Katalonci će ovaj put imati priliku za osvetu.

Prethodnih sezona Bayern je nanio nekoliko teških udaraca Barceloni koja odavno nije bila tako ponižena kao u duelima protiv minhenskog kluba. Međutim, Kataloncima je to samo dodatni motiv da se osvete.

Barcelona je ovog ljeta znatno pojačala ekipu i igra odlično na početku sezone, a prvi udarac Bayernu su uzvratili ovog ljeta kada su im uspjeli preoteti Roberta Lewandowskog.

Lewandowski je iznenadio Bavarce odlukom da zatraži transfer i karijeru nastavi u Barceloni gdje mu odlično ide jer je na šest mečeva za ovaj klub zabio već devet golova i pokazao da je veliko pojačanje.

Ipak, Lewa se brže od očekivanog vraća na Aliianz Arenu i to dok se strasti oko njegovog odlaska iz Bayerna još uvijek nisu slegle.

Oglasi

Njemački mediji navode da su navijači Bayerna još uvijek ljuti zbog toga što je otišao u Barcelonu, te da neće biti iznenađenje ukoliko Lewu dočekaju zvižducima i uvredama s tribina.

O tome je govorio i sportski direktor njemačkog kluba Hasan Salihamidžić koji je savjetovao navijačima da pokažu svoju veličinu i aplauzima dočekaju svog dojučerašnjeg napadača.

Novinar je pitao Salihamidžića kako će Lewandowski biti dočekan u utorak, a bivši bh. reprezentativac mu je dao odgovor.

"Kako će ga dočekati? Robert je s nama sve osvojio i navijači će to sigurno cijeniti. Ja mu ne bih zviždao", rekao je Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Poznato je da se Salihamidžić i Lewandowski nisu baš rastali na lijep način jer je Brazzo često kritikovao Poljaka i njegovog agenta zbog pritiska koji su stavljali na klub i stalno tražili da prihvate ponudu Barcelone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
8:2 7:0 6:0 koji će biti rezultat?
0 4
Bit cu u Utorak na Areni i zasigurno mu necu zvizdat. Ja sam ovdje puno put pisao da se odnose prema Lewi fer i korektno nakon toliko godina kolko je proveo ovdje u uvijek maximum davao za Bayern. Sportska velicina koja zasigurno ne zasluzuje zvizduke.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije