Gospodski se ponio

Juventusu ponuđeno ponavljanje utakmice

Edmir Škorić

Nakon kontroverznog remija Juventusa i Salernitane (2:2), predsjednik Salernitane Danilo Iervolino ponudio je 'reprizu' utakmice koja je odigrana u nedjelju navečer.

Juve je imao zaostatak od dva gola, stigao do 2:2, a onda ludnica u nadoknadi. Arkadiusz Milik je pogodio za 3:2 na ubačaj iz kornera, ali je ubrzo gol poništen.

Leonardo Bonucci je navodno bio u ofsajdu, ometao je golmana gostiju trzajem glave, ali ispostaviće se kasnije da je VAR "zaboravio" veznjaka Salernitane Antonija Candrevu, koji je bio bliže golu od Bonuccija, a nije se vidio na slici VAR-a.

Ovo se ne računa kao 'tehnička pogreška' koja bi omogućila ponovo odigravanje utakmice i prosto ne postoji skoro nijedan posto šanse da se duel još jednom igra, no predsjednik Salernitane je čak spreman i na to.

"Ako u Juventusu žele ponoviti utakmicu, to nam ne bi bio problem," rekao Danilo Iervolino je za Radio Kiss Kiss.

U početku su izvori Lega Serije A pokušali objasniti DAZN-u da je Candreva uzet u obzir prilikom odluke o ofsajdu, ali dan kasnije su priznali da je bio u nedostižnom dijelu za kamere koje su im bile na raspolaganju.

Linijski sudac koji je bio na utakmici držao je spuštenu zastavicu jer je vidio Candrevu, ali VAR se oglasio i sve je pokvario.

Juventus je oštećen, trebao je dobiti meč s 3:2, ali ni prvi ni posljednji put da svjedočimo skandaloznim odlukama sudija u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stara dama je sada na osmom mjestu sa 10 bodova, dok je Salernitana 10. i ima sedam bodova.

U narednom kolu Juve je gost Monzi, dok će Salernitana biti domaćin Lecceu. Ovaj tim ima tri uzastopna remija, ali i generalno jako dobar početak sezone s obzirom da je odavno po mnogima otpisan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.