Igrani mečevi 2. kola

Skromna noć u Ligi prvaka nije mogla proći bez ogromne senzacije

Admin Čaušević

Kompletiran je program 2. kola Lige prvaka mečeva planiranih za utorak.

Na pet susreta u terminu od 21 sat viđeno je 12 golova, a može se reći da je noć u elinom klupskom takmičenju bila poprilično skromna.

Derbi večeri je svakako igran u Minhenu gdje je Bayern sa 2:0 pobijedio Barcelonu uuz golove Hernandeza i Sanea iz drugog dijela.

Katalonci su djelovali odlično u prvom dijelu. Lewandowski je propustio nekoliko odličnih šansi, a dojam je i da su gosti oštećeni za penal nakon starta Daviesa nad Dembeleom.

Bayern je nakon dva kola maskimalan te je nakon pobjede Intera nad Viktorijom(0:2) jasno da će se Barcelona s Nerazzurrima boriti za drugo mjesto u grupi.

Susreti grupe B donijeli su dva velika iznenađenja od kojih se ubjedljiva pobjeda Club Bruggea nad Portom u gostima može okarkterisati kao ogromna senzacija.

Belgijski predstavnik je na stadionu Dragao slavio sa pomalo neralnih 0:4. Pogađali su Jurgla iz penala te Sowah i Skov Olsen u nastavku. Tačku na 1 u 89. minuti ostavio je Nusa. Gol pogledajte ovdje.

Bayer Leverkusen je u posljednjih 10-ak minuta golovima Andricha i Diabyja sa 2:0 pobijedio Atletico Madrid. Grizemann je ponovo ušao pola sata prije kraja, ovaj put u 63. minuti.

Stanje u grupi poslije dva meča je takvo da Bayer ima 6, Brugge i Atletico po 3, a Porto je bez bodova. Stanje kakvo je rijetko ko očekivao.

Liverpool je u sumraku meča pobijedio Ajax. Poslije 1:1 u prvom dijelu, gol za veliku pobjedu Redsa zabio je Joel Matip te zasluženu pobjedu Redsa. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iznenađenju je svjedočio i Sead Kolašinac koji je odigrao cijeli meč u porazu Marseillea od Frankfurta. Njemački klub je do historijske pobjede stigao golom Lindstroma sa 0:1.

Nakon dva odigrana kola u grupi D Sporting ima šest bodova, Tottenham i Frankfurt po tri, a Marseille je i dalje bez bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.