Posvećen smrti kraljice

Navijači Bayerna privukli ogromnu pozornost transparentom kojeg su istakli u 26. minuti

Edmir Škorić

Navijači Bayerna protestvovali su protiv utjecaja na nogometne navijače zbog smrti kraljice Elizabete II , razvivši transparent tokom večerašnje utakmice Lige prvaka protiv Barcelone, pozivajući nadležne da "poštuju navijače".

Sve utakmice u Engleskoj, Škotskoj, Walesu i Sjevernoj Irskoj odgođene su prošlog vikenda nakon smrti britanskog monarha u dobi od 96 godina prošlog četvrtka.

Sljedećeg vikenda utakmice utakmice se igraju, izuzev utakmica Chelseaja i Liverpoola te Manchester Uniteda i Leeds Uniteda koje su odgođene jer je policija preusmjerena kako bi osigurala kraljičinu sahranu.

Arsenalova utakmica Evorpske lige kod kuće protiv PSV Eindhovena u četvrtak također je odgođena jer se očekuje da će više od milion ljudi otputovati u London u nadolazećim danima kako bi odali počast kraljici.

Navijači Bayerna u 26. minuti utakmice 2. kola grupne faze protiv Barcelone na Allianz Areni razvili su transparent na kojem je pisalo "Odgode i zabrane utakmica u posljednjoj minuti zbog smrti kraljeva - poštujte navijače".

Budući da je utakmica grupe A Lige prvaka između Rangersa i Napolija u Glasgowu odgođena za 24 sata i pomaknuta za srijedu, a navijačima koji putuju zabranjeno je prisustvovati na Ibroxu, moguće je da se protest Bayerna konkretno odnosio na tu odluku.

Prilikom objave 24-satne odgode utakmice na Ibroxu, UEFA je također potvrdila da navijačima Rangersa neće biti dopušteno putovati u Italiju na uzvrat protiv Napolija kako bi se osiguralo da oba kluba i obje navijačke grupe imaju isti tretman.

Što se tiče utakmice Bayerna i Barcelone, slavio je domaći tim s 2:0, a oba gola postnuta su u drugom dijelu. Bayern je poveo golom Lucasa Hernandeza u 50. minuti, da bi četiri minute kasnije Leroy Sane postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern ima šest bodova, dok je Barcelona ostala na tri. U grupi C su još Inter i Plzen. Njihov meč 2. kola odigran je u Češkoj danas nešto ranije, a Inter je slavio s 2:0 uz gol i asistenciju bh. reprezentativca Edina Džeke.

Očekuje nas još jedan ligaški vikend, a onda se i Džeko i mnogi drugi nogometaši širom svijeta vraćaju u svoje države na reprezentativna okupljanja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.