U Minhenu će ga još više cijeniti: Salihamidžić otkrio pravu istinu o Lewandowskom

Pred utakmicu sa Barcelonom

U Minhenu će ga još više cijeniti: Salihamidžić otkrio pravu istinu o Lewandowskom

A. Čaušević

Robert Lewandowski je u ljetnom prijelaznom roku napustio Bayern te je u transferu vrijednom 45 miliona eura prešao u Barcelonu.

Pregovori između klubova su trajali dugo. I sam Poljak je u sve bio ozbiljno uključen i jako je insistirao na prelasku u redove katalonskog diva.

Mnogo se špekulisalo o pravom razlogu odlaska iz Minhena, a pravu istinu o transferu jednog od najboljih igrača današnjice otkrio je sportski direktor Bayerna, Hasan Salihamidžić.

Salihamidžić je kazao da su u Bayernu željeli da produže ugovor sa Poljakom za još jednu godinu što se odličnom golgeteru nije svidjelo.

"Željeli smo da produžimo ugovor, ali Lewandowski to nije htio pa smo odlučili da je bolje da ga prodamo nego izgubimo besplatno 2023. godine", kazao je Braco.

"Barcelona je sastavila odličan tim, ali mi imamo finansijska pravila. Kada obnavljamo ugovore s igračima starijim od 30 godina to radimo na period duži od jedne sezone."

"Da li je to greška? Zaista ne znam. Nismo mu željeli dati ugovor na četiri godine kada ima 34 godine i da mu plaćamo toliko visoku platu."

"To je naša strategija. Nemamo dovoljno novca da uradimo nešto tako. Finansijski to ne bi bilo moguće i nismo izuzetak u Evropi."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Real Madrid ugovor sa Lukom Modrićem produžuje za godinu. Tako smo i mi Lewandowskom produžili produženje za jednu sezonu, ali ga razumije. Potpisati četverogodišnji ugovor sa 34 godine je nešto izvanredno".

Lewa koji prema nekim izvorima u Barceloni ima platu od 22 milion je novu avanturu počeo sa devet golova u svim takmičenjima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SarajFK
*****a od igraca. Baja bez njega duplo bolji. Danas petarda barci
2 1
UTD
Produžili produženje? Jesi li ti ozbiljan?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi