Trener Bavaraca

Julian Nagelsmann objasnio na koji je način Bayern savladao Barcelonu

Eldar Ganibegović

Ubrzanim tempom igra se Liga prvaka.

Grupna faza mora se završiti ranije ove sezone zbog Svjetskog prvenstva koje se igra u novembru i decembru, pa su tako prva dva kola smještena u prvu polovicu septembra.

Sinoć smo gledali apsolutni derbi drugog kola, a na Allianz Areni u Minhenu sastali su se Barcelona i Bayern.

Iako je Barcelona u dobroj formi, do prve pobjede u Minhenu jednostavno nije mogla protiv moćnog njemačkog prvaka, a na kraju je rezultat glasio 2:0 za tim Juliana Nagelsmanna.

Aktealni prvak Njemačke slavio je u utakmici protiv Barcelone golovima početkom drugog poluvremena, a strijelci su bili Lucas Hernandez i Leroy Sane.

"U prvom poluvremenu nismo nalazili rješenja. Imali smo tri-četiri dobre lopte. Morali smo se osloniti na našeg vratara golmana. U drugom poluvremenu smo bili agresivniji i imali smo više samopouzdanja. Brzo smo uspjeli zabiti dva gola. Uglavnom, pobijedili smo zbog veće efikasnosti", rekao je Nagelsmann.

Njemački trener osvrnuo se i na povratak u Minhen bivšeg Bayernovog napadača, Poljaka Roberta Lewandowskog, koji je ovog ljeta otišao u Barcelonu.

"Vidjeli smo da je bio opasan u prvom poluvremenu. Ali, naša dva stopera uspjela su ga držati pod kontrolom. Sretan sam što večeras nije zabio protiv nas. Ali Lewandowski sada igra za drugi klub, a ja moram čuvaj moje igrače", dodao je Bayernov Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, u ovoj grupi, koja je s pravom okarakterisana grupom smrti, nalaze se još i Inter i Viktoria Plzen, a upravo su se jučer u Češkoj sastala ova dva tima.

Da je Viktoria Džekina najdraža mušterija kroz karijeru, Dijamant je pokazao i juče i postigao im gol i dodao asistenciju za pobjedu od 0:2. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.