Sjajan meč bh. Zmaja

Jedna od najboljih partija u karijeri: Eldar Ćivić proglašen igračem kola u Mađarskoj

Eldar Ganibegović

Forma naših reprezentativaca podiže se pred reprezentativno okupljanje što sigurno može radovati selektora Ivayla Peteva, ali i sve nas koji navijamo za našu selekciju.

Edin Džeko sjajno koristi izostanak Lukakua u Interu, postiže golova, asistira, Miralem Pjanić otišao je u UAE i konačno igra, Ibrahim Šehić sjajan je na golu Konyaspora, o Anelu Ahmedhodžiću ne treba trošiti riječi...

U Mađarskoj pratimo pravu bh. klapu u prvaku i najboljoj ekipi u ovoj zemlji, Ferencvarosu. Adnan Kovačević, Eldar Ćivić i Muhamed Bešić tu su odavno domaći, a ovog ljeta iz Dinama im je stigao i Amer Gojak.

Osmo kolo mađarske OTP Bank lige donijelo je derbi protiv Kisvarde našeg Jasmina Mešanovića, a Ferencvaros je bio superioran i u ovom meču i slavio s 3:0.

Marokanski napadač Ryan Mmaee postigao je sva tri pogotka na ovoj utakmici, prvi iz penala u 27. minuti, a preostala dva u drugom poluvremenu.

Zaslužan za sva tri pogotka ovog momka bio je upravo jedan od naših Zmajeva, a u pitanju je Eldar Ćivić.

Lijevi bek naše reprezentacije prvo je izborio penal u prvom poluvremenu, a zatim je asistirao za preostala dva pogotka Mmaeea u drugom. Pogledajte.

Iako je njegov saigrač postigao hat-trick na ovoj utakmici, Eldar Ćivić je sasvim zasluženo ponio epitet igrača kola u mađarskoj OTP Bank ligi.

Ćivić je odigrao svih 90 minuta na ovom meču, Gojak je igrao do 64. kada ga je zamijenio Vecsei, dok je Kovačević igru preventivno zbog bola u loži napustio u 38. minuti, no nije u pitanju nikakva povreda i ubrzo će biti spreman za povratak na teren. Bešić je presjedio na klupi ovu utakmicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.