Kako zbog gluposti ostaviti ekipu na cjedilu? Pitajte Eldara Čivića

Da li je moguće

Kako zbog gluposti ostaviti ekipu na cjedilu? Pitajte Eldara Čivića

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 1. kola grupne faze Evropske lige između Ferencvaroša i Trabzonspora.

Razlika između dva protivnika nije velika, te se očekuje dostva tvrda utakmica, ali sve bi se moglo promjeniti nakon uvodnih dvadeset minuta.

Naime, krenulo je sjajno za domaću ekipu koja je hrabro i napadački ušla u ovu utakmicu.

To je urodilo plodom, te je nakon samo pet minuta igre rezultat promjenjen a do prednosti je došla domaća ekipa.

Nguen je postigao gol za vodstvo Ferencvaroša, a asistent mu je bio Vecsei. Kada se činilo da je sve sjajno desila se glupost Eldara Čivića.

On je u 16. minuti bez ikakve potrebe oštro startovao na gostujućeg nogometaša, a rezultat toga bio je direktan crveni karton.

Sudac je nakon asistencija iz VAR sobe vidio da je Čivić oštro startao, a da lopta nije bila niti blizu, te mu je pokazao put u svlačionicu.

Pitanje je kako će njegova ekipa do kraja utakmice odigrati sa igračem manje, te da li će uspjeti sačuvati ostvarenu prednost.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Jedno je sigurno, a to je da Čivić mogao i morao bolje u ovoj situaciji, te da je start koji je napravio bio apsolutno nepotreban.

Odluka koju je glavni arbitar donio je sasvim opravdana, te se Čivić sa saigračima uzalud trudio ubijediti sudiju da promjeni odluku.

Top Komentari

King_Kenny
...jedan od najvecih panjeva koji su zaigrali za nasu reprezentaciju,a konkurencija je bas zestoka,bilo ih je svakakvih...
8 2
Bavarac1312
Dedić i Gazibegović će grijati klupu menadžerskim uhl****ma u reprezentaciji. Čovjek prosto nije fudbaler...tužno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi