Ahmedhodžić ponovo oduševio Engleze: Potez utakmice djelo je našeg Zmaja

Presudni momenat meča

Ahmedhodžić ponovo oduševio Engleze: Potez utakmice djelo je našeg Zmaja

E. Ganibegović

Anel Ahmedhodžić igra fantastično ove sezone u Sheffieldu.

Navijače ovog tima oduševio je već na debiju u 2. kolu Championshipa protiv Milwalla, da bi u 4. kolu protiv Sunderlanda već postigao i prvijenac za svoj novi klub.

Sedmo kolo donijelo je i njegovu najbolju partiju. Momak kao da je napadač, a ne stoper, u derbiju protiv Readinga (4:0) postigao je nova dva gola za svoj tim.

Anel Ahmedožić je proglašen i za igrača mjeseca u Sheffieldu, a imao je čak 65,55% glasova što dovoljno govori o tome šta navijači misle o našem reprezentativcu.

Sinoć je Sheffield u 10. kolu imao još jednu tešku utakmicu i na kraju stigao do 0:1 pobjede na gostovanju kod Swansaja pogotkom u 94. minuti susreta.

Oglasi

Sijevnula je jedna kontra, a na kraju su pobjedu donijeli rezervist. Brewster je povukao loptu i uposlio Khadru koji postiže gol za nova velika tri boda.

Ipak, tri boda ne bi išla u Sheffield da nije Anela Ahmedhodžića. Wesley Foderingham, golman Sheffielda, napravio je kardinalnu grešku u jednom momentu i dopustio Swanseaju da ima stopostotnu šansu.

Gola nije bilo. Dovoljno je reći Anel Ahmedhodžić, pogledajte.

[twitter]https://twitter.com/Matthewzen3/status/1569827456999198722?s=20&t=4j2NRTywUq0LK4fIBHgddQ[/twitter]

Nakon devet odigranih utakmica Sheffield je prvi na tabeli Championshipa s 20 poena, četiri više i utakmicom više od drugoplasiranog Norwicha.

Ahmedhodžića što se tiče, nema sumnje da je već sada jedan od glavnih igrača Sheffielda, ali i jedan od najboljih defanzivaca vrlo jakog engleskog Championshipa. 

Njegova sjajna forma sigurno može radovati i selektora Ivayla Peteva uoči odlučujućih utakmica Lige nacija koju Bosna i Hercegovina 23. i 26. septembra igra protiv Crne Gore (Zenica), odnosno Rumunije (Bukurešt). 

Top Komentari

Zoilomas
Jeidni koji daje sve od sebe jer zeli da bude bolji i brzi i jaci ,, svaka cast momku bolji je od ramosa trenutno.
13 0
Mepa
Ako Gvardijol vrijedi 90 miliona a nije dao nijedan gol, onda Ahmedhodzic vrijedi 3 puta vise!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi