Zna se koliko je Dinamo zaradio nakon prodaje Amera Gojaka

Bh. fudbaler potpisao za Ferencvaroš

Zna se koliko je Dinamo zaradio nakon prodaje Amera Gojaka

E. Čaušević

Dinamo je jučer danas da Amer Gojak više nije član ovog kluba.

U samom finišu ljetnog prelaznog roka Gojak je odlučio da nakon sedam godina napusti Dinamo i da pronađe novi izazov u karijeri.

Bh. reprezentativac karijeru će nastaviti u Mađarskoj i potpisao je jučer zvanično za Ferencvaroš.

Gojak se i sinoć oglasio na Instagramu kako bi se oprostio od Dinama gdje je proveo najveći dio svoje dosadašnje karijere i jasno je da će ovaj klub uvijek imati posebno mjesto u njegovom srcu.

"Emocije su mi danas podijeljene, ali to je nogomet i život, novi su izazovi ispred mene i veselim se tome. Ipak da moj odlazak iz Zagreba nije zbogom nego samo doviđenja. Hvala svima još jednom na prelijepih sedam godina, a Dinamu, momčadi i cijelom klubu želim puno uspjeha u budućnosti jer je Dinamo moj klub", poručio je Gojak.

Oglasi

Gojak je u Dinamo stigao još početkom 2015. godine iz sarajevskog Olimpika, te je uspio da s ovim klubom osvoji čak 13 trofeja.

Jednu sezonu igrao je i na posudbi kada je nastupao za italijanski Torino, ali se nakon posudbe vratio na Maksimir.

Također, hrvatski mediji objavili su da će Dinamo zaraditi određenu sumu novca nakon odlaska Gojaka. Navodno, Ferencvaroš je za dolazak bh. reprezentativca izdvojio milion eura.

Gojak je u dresu zagrebačkog kluba odigrao ukupno 207 utakmica, te je uspio zabiti 20 golova i dodao je još 21 asistenciju.

On će se u Ferencvarošu priključiti koloniji bh. fudbalera jer trenutno za ovaj klub nastupaju Adnan Kovačević, Muhamed Bešić, Stjepan Lončar i Eldar Ćivić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...lazu,nema sanse da su uzeli milion za njega,pa Torino nije htio dati toliko iako su gigant za taj Ferencvaros...
0 4
lalinjo
Dinamo je za igrače koji nisu standardni i više manje nisu potrebni u zadnje 2 godine zaradio preko 16 mil eura,jasno je o kakvom se klubu radi,najjači klub na prostoru balkana.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi