Foto: D. Kurbegović

Moći će računati na bitnog igrača

Stigle sjajne vijesti za Peteva osam dana pred najvažniju utakmicu

Eldar Ganibegović

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine ubrzo očekuje završnica Lige nacija.

Nakon četiri kola odigrana u junu, Zmajevi na svom kontu imaju osam bodova i prvi su u grupi 3 B divizije Lige nacija.

U goste nam na Bilino polje 23. septembra dolazi drugoplasirana Crna Gora i pobjedom imamo šansu da kolo prije kraja osiguramo prvo mjesto. To prvo mjesto bi nam donijelo plasman u A diviziju Lige nacija, te ono najvažnije, već prije početka kvalifikacija, osiguran baraž za EURO 2024. godine.

Okupljanje Zmajeva je u ponedjeljak, a Ivaylo Petev itekako ima čemu da se raduje s obzirom na to da se oporavio bitan član reprezentacije.

Naime, Rade Krunić se povrijedio sredinom augusta, a njegov povratak bio je planiran tek u oktobru. Ipak, on se uspio oporaviti mnogo ranije i sinoć je zaigrao za svoj Milan u Ligi prvaka.

Milan je u drugom kolu Lige prvaka savladao zagrebački Dinamo s 3:1, a Rade Krunić je ušao u 78. minuti umjesto Bennacera i tako se uspješno vratio na teren.

S druge strane, u konkurenciji Dinama nije bilo Luke Menala zbog povrede. Menalo je također na spisku, a vidjet ćemo da li će se Višićanin uspjeti oporaviti do ključnih utakmica.

Krunića što se tiče, Milan mu je dao do znanja koliko je bitan igrač za njih i ponudio mu produžetak saradnje do ljeta 2025. godine, što je naš veznjak i prihvatio.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Prema novom ugovoru Krunić bi trebao zarađivati više od dosadašnjih 1,1 milion eura po sezoni. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.