Sjajan niz pobjeda

Real je na dobrom putu da ispiše historiju: Evo šta treba da se dogodi

Eldar Ganibegović

Real Madrid sjajno je započeo novu sezonu.

Kraljevski klub i aktuelni prvak Španije i Evrope sezonu je otvorio sa osam pobjeda u isto toliko zvaničnih utakmica.

Prvo je savladan Eintracht u UEFA Superkupu, u španskoj La Ligi imaju pet pobjeda iz pet utakmica, dok su sjajno počeli i takmičenje u Ligi prvaka gdje su u prva dva kola skinuli skalpove Celticu i Leipzigu.

Osmom pobjedom, do koje su sinoć Kraljevi stigli, izjednačili su treći najbolji rezultat u historiji kluba kada je u pitanju najbolji start sezone.

Real Madrid izjednačio je rekord momčadi iz sezone 1961.-1962., koja je također imala osam uzastopnih pobjeda, a izgubila je devetu utakmicu, protiv Real Ovieda, u La Ligi, bilo je 0:1.

Los Blancosi su tada na terenu imali Alfreda Di Stefana i stigli do finala Kupa prvaka gdje su poraženi od Eusebiove Benfice rezultatom 5:3.

Najbolji početak sezone u historiji kluba Real Madrid bio je u sezoni 1968.-1969. Tada je klub iz glavnog grada Španije u prvih 11 utakmica imao 11 pobjeda. U 12. utakmici Madrid je remizirao 0:0 kod Pontevedre u La Ligi.

Dakle, za rekord i najbolji start sezone u historiji kluba Galaktikosima su potrebne još četiri pobjede, kako bi stigli na brojku od 12 i skinuli s trona generaciju iz pomenute sezone 1968.-1969.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na papiru najteži zadatak Real će imati u sljedećoj utakmici kada u okviru 6. kola Primere gostuje kod gradskog rivala Atletica. Meč se igra već za tri dana.

Drugog oktobra na rasporedu je domaći meč s Osasunom, zatim još jedan domaći meč u Ligi prvaka, protiv Shakhtara petog oktobra, dok bi historija mogla biti ispisana devetog oktobra kada prvaci Evrope gostuju Getafeu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.