Real u finišu slomio RB Leipzig, Napoli poput "tornada" na Ibroxu
FOTO: EPA

Liga prvaka

Real u finišu slomio RB Leipzig, Napoli poput "tornada" na Ibroxu

H. Zilić

Kompletirano je drugo kolo grupne faze Lige prvaka.

U grupi F odigran je ne previše uzbudljiv meč između Real Madrida i RB Lepziga.

Iako su mnogi pomislili da bi to mogla biti dobra fudbalska nož u Madridu na kraju su viđena dva gola.

Real je imao malo više od igre, i gosti su pokušavali nekim akcijama, ali na utakmici je ukupno viđeno pet udaraca u okvir gola.

Real je poveo u 80. minuti kada je Valverde zatresao mrežu gostiju iz Njemačke na asistenciju Vinicusa Juniora. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži RB-a, a za konačnih 2:0 pogodio je Asensio u prvoj minuti sudijske nadoknade na dodavanje Kroosa.

Odigrana je i jedna utakmica grupe A. Rangersi su na Ibroxu dočekali Napoli.

Napolitanci igraju sjajno na startu nove sezone Lige prvaka. Nakon trijumfa protiv Liverpoola rezultatom 4:1 i večeras su slavili i upisali tri nova boda.

Napoli je smirio Ibrox i slavio sa 0:3. Poveli su sa 0:1 pogotokom Politana iz penala u 68. minuti, a prethodno su Napolitanci imali još jedan penal u 59. minuti kojeg nije realizovao Zielinski.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za 0:2 pogodio je Raspadori u 85. minuti na asistenciju Olivere, a konačnih 0:3 postavlja Ndombele u prvoj minuti sudijske nadoknade, asistent kod trećeg gola bio je Anguissa.

Posao gostima sa juga Italije olakšao je i Sands koji je za tri minute dobio dva žuta kartona tako da su Rangersi više od pola sata igrali s igračem manje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Penal madrid,sudija,uefadrid...
0 13
ubnt
Mislim da bi Real trebao da prekine takmicenje na 30 godina, da navijaci ostalih klubova ne dozivljavaju traume od kako su se rodili. I zayebali u izboru kluba. Real je fizicki najspremnija ekipa na svijetu.
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi