Ancelotti nakon Leipziga: "Trebao bih potrgati svoju licencu i otići u penziju"

Opet govorio o Valverdeu

Ancelotti nakon Leipziga: "Trebao bih potrgati svoju licencu i otići u penziju"

E. Ganibegović

Real Madrid nastavio je s nizom sjajnih rezultata.

Osim što je Kraljevski klub dominantan u španskoj La Ligi gdje je na učinku od pet pobjeda iz pet utakmica, nakon dva kola maksimalni su i u Ligi prvaka.

Sinoć je na Bernabeuu pao RB Leipzig i to kasnim golovima. Prvo je Valverde zabio golčinu u 80. minuti, a bi sve završio Asensio u sudijskoj nadoknadi.

Federico Valverde je u sjajnoj formi u Real Madridu. Nakon sjajnog pogotka postignutog u prvenstvu protiv Mallorce, urugvajski veznjak pokazao se važnim i u utakmici protiv RB Leipziga.

Carlo Ancelotti impresioniran je formom svog veznjaka o kojem je, drugi put uzastopno, govorio na press konferenciji nakon utakmice. 

"Vau. Bilo je čudno prošle godine da je zabio samo jedan gol, mislim na onaj u Superkupu. Ako ne možete natjerati takvog igrača da zabije barem 10 golova u sezoni, onda biste trebali potrgati svoje trenerske licence i otići u penziju.

Večeras (sinoć, op. a) je pucao lijevom nogom. Nikada ga nisam vidio da tako puca lijevom nogom, tako da to pokazuje da je siguran u svoje sposobnosti ida ih posjeduje mnogo. On ima više od energije. Ali, da bismo rekli da je on najbolji na svijetu na svojoj poziciji, možda ćemo morati još malo pričekati", rekao je Carlo Ancelotti nakon utakmice s njemačkim timom.

Podsjetimo, o istom igraču je, potpuno opravdano i zasluženo, riječi hvale iznio i nakon pobjede nad Mallorcom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Problemi su bili predvidljivi. Dobro su se branili, zabili su iz slobodnog udarca, trebalo nam je vremena da uđemo u igru, ali smo držali kontrolu. Prvo poluvrijeme nismo igrali fantastično, ali smo u drugom dijelu bili puno bolji. Valverde nam je dao dubinu, a zatim Rodrygo", rekao je Ancelotti pa dodao:

"On je sjajan igrač (Federico Valverde, op. a), igra veznog igrača, igra i na krilu. Sada je bliži golu i zabija više, zabio je već dva gola i zabijat će ih još. On je fantastičan sportista i sjajan igrač".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ne sekiraj se ti,tebi nisu bitni igrači da su u formi nego sudije da pomažu
2 3
nije ni tebi lahko.. :) mogu misliti koliko se patis evo vec par godina. Nemoj se sikirati, ta patnja ce se nastaviti jos dugo. Uzivaj!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi