I to slabijom lijevom rukom

Takmičili se ko ima jači udarac, a onda je Tyson Fury odlučio da udari boks mašinu

Endin Čaušević

WBC šampion teške kategorije Tyson Fury ponovo se vraća u ring i to u borbi godine protiv Anthonyja Josue.

Prije nekoliko dana potvrđeno je da su Fury i Joshua dogovorili meč i pristali na uslove koje im se nude, a jasno je da će to biti vjerovatno najveći spektakl u ovoj godini.

Borba britanskih boksera će biti održana 3. decembra i oba borca već sada lagano počinju s pripremama za ovaj spektakl.

To su pokazali iz tima Tysona Furyja kada su objavili video na društvenim mrežama i pokazali su kakav "projektil" ovaj bokser ima u svojim rukama.

Naime, oni su se takmičili na boks mašini ko ima najjači udarac, a da bi to bilo zabavnije Fury je odlučio da koristi lijevu ruku iako je dešnjak.

Međutim, i pored toga što je Britanac koristio "slabiju" ruku uspio je da pobijedi svoju konkurenciju i pokaže da i u lijevoj ruci ima pravi top.

Fury je na kraju sovjim udarcem došao čak do brojke 993 što je nemoguća misija i za većinu onih koji udaraju svojom jačom rukom.

Jedan od članova Furyjevog tima je prije toga postavio rekord udarcem jačine 991, ali je Fury na krjau uspio da ga pretekne i pobijedi, te su sve to na kraju oni objavili na društvenim mrežama.

Uslovi oko borbe su prihvaćeni prije sedam dana, ali je trenutno sve obustavljeno zbog smrti Kraljice Elizabethe II, no očekuje se da će se sve finalizirati u narednim sedmicama.

Tako će 60 posto zarade pripasti Tysonu Furyju od borbe, dok će Joshua dobiti 40 posto od borbe za koju se vjeruje da će ući u historiji boksa u Velikoj Britaniji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.