Kralj Cigana se vraća u borbi koju cijeli svijet želi vidjeti
Foto - EPA

Izazvao Joshuu, a ponuda već na stolu

Kralj Cigana se vraća u borbi koju cijeli svijet želi vidjeti

M. Šljivak

WBC šampion teške kategorije Tyson Fury objavio je kako se vraća u ring, a povratak bi mogao biti u borbi koju cijeli svijet želi vidjeti.

Kralj Cigana neće se boriti s Oleksanderom Usykom za titule apsolutnog prvaka svijeta već bi mu rival mogao biti sunarodnjak Anthony Joshua.

Dugo vremena se govorilo o potencijalnom meču britanskih teškaša. Sve je spremno za 'Bitku za Britaniju" i pregovori su počeli.

Fury je prvi prozvao Joshuu. AJ je odgovorio da on priča samo u ringu i oba tima su počela pregovore o obračunu koji bi se mogao desiti u novembru ili decembru.

"Želim ovu borbu, a on više nema nikakvih izgovora da ne prihvati", rekao je Fury i nastavlja:

"Nema više ništa, dolazi iz dva poraza, ali ja u njemu vidim određene vrijednosti. Iako je izgubio od Usyka, smatram da je naša borba ipak veća od moje borbe protiv Usyka".

Oglasi

"On bi bio ogroman autsajder. Njemu je u ovom slučaju sve dobitna situacija. Ako me pobijedi, iako to niko ne očekuje, bit će veći nego ikad. S druge strane nema nikakve razlike ako izgubi četvrti put u karijeri, jer je svejedno je li izgubio tri ili četiri borbe".

Fury i njegov tim ponudili su Joshui podjelu novca 60-40 u korist šampiona. Smatra Kralj Cigana da je to pošteno s obzirom na situaciju u kojoj je AJ. Promotor Frank Warren poslao je zvaničnu ponudu i nada se da će ona biti prihvaćena.

"Smatram da su uslovi itekako fer. Ovo je pravo vrijeme za njihov meč i vjerujem da bi ovo AJ trebao objeručke prihvatiti. Neću blatiti drugu stranu jer svi želimo vidjeti ovu borbu", rekao je Warren i dodaje:

"Čim njegov tim potvrdi interes, onda ćemo zajedno raditi na promociji i prikupljanju što više novca", poručio je iskusni promotor.

Joshuin promotor Eddie Hearn još uvijek smatra da Fury nije ozbiljan oko borbe, ali spreman je da da sve od sebe kako bi se meč dogodio.

"Realnost je to da je Anthony Joshua još uvijek najveći izazov u svijetu boksa. AJ protiv Tysona Furyja je pet puta veći događaj nego obračun Furyja protiv Usyka. To je realnost. Ljudi žele vidjeti ovaj meč", rekao je Hearn.

Tyson Fury je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 32-0-1, dok je Joshua u 27 borbi ostvario 24 pobjede uz tri poraza.

Top Komentari

Karlosicroberto
Ma daj...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti