Oproštajni meč

Spreman je spektakl za Federera, a mjesto radnje je - Santiago Bernabeu!

Eldar Ganibegović

Legendarni Roger Federer juče je objavio kraj karijere.

Ipak, Švicarca bismo još jednom trebali vidjeti na terenu i to u oproštajnom meču, a protivnik bi trebao biti njegov dugogodišnji rival Rafael Nadal.

Ideja o organizaciji meča između njih dvojice pripada Real Madridu, javlja ESPN. Meč bi se igrao na stadionu Santiago Bernabeu, a moglo bi ga uživo pratiti više od 80.000 ljudi.

To bi poslužilo kao meč za odlazak u penziju za Rogera Federera, a sav prikupljeni novac trebao bi se donirati u humanitarne svrhe.

Rafael Nadal, inače navijač Real Madrida, momčadi čije važne utakmice posjećuje kao gledatelj, tako bi označio i impresivnu prekretnicu, igrajući tenis na stadionu svoje omiljene momčadi, pred njemu poznatom publikom.

Nadal je emotivnom porukom ispratio svog rivala, ali i prijatelja u penziju, a sada će imati priliku i zaigrati oproštajni meč protiv njega, za koji još čekamo da se potvrdi datum i vrijeme odigravanja.

"Nadao sam se da ovaj dan nikada neće doći. Ovo je tužan dan za mene, za sport u svijetu. Bilo je zadovoljstvo, ali i čast i privilegija dijeliti ove godine sa tobom. Zadovoljstvo mi je što sam podijelio toliko sjajnih momenata tenisa, ali i stvari van terena", napisao je Nadal, te je dodao:

"Siguran sam da ćemo imati još lijepih zajedničkih trenutaka. Trenutno ti želim sreću sa tvojom suprugom, Mirkom, tvojom djecom, ali i porodicom. Vidimo se u Londonu", napisao je Rafael Nadal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.