Srbi prozvali Đokovića, a on se onda oglasio

O Federeru

Srbi prozvali Đokovića, a on se onda oglasio

E. Ganibegović

Roger Federer objavio je jučer kraj karijere.

Novak Đoković, koji je zajedno s Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom činio takozvanu "veliku trojku", nije objavio (bar ne tako brzo) nikakvu poruku na svojim društvenim mrežama, za razliku od Španca koji je pozdravio "prijatelja i suparnika" i priznao da nije želio da Švicarac donese takvu odluku.

Đoković se prije nekoliko godina divio Federerovom talentu. "Nemoguće je ne zapitati se je li on s istog planeta kao mi", rekao je. 

Tijekom vremena, Nadal i Federer često su pokazivali svoje prijateljstvo, unatoč rivalstvu na terenu. Zajedno su se ponekad distancirali od Đokovića, ponajviše kada je srbijanski teniser 2020. najavio stvaranje nove udruge profesionalnih tenisera neovisne o ATP-u, ignorišući pozive Federera i Nadala na jedinstvo.

Đokovićeva "šutnja" iznenađenje je i za srpske medije, a dnevni list Kurir naslovio je: "Nedostaje Novakova poruka za Federera" i "Nole uvijek šuti".

Nije dugo trebalo Đokoviću da se oglasi i čini se da su mediji mali potrčali pred rudu.

"Rogere, teško je vidjeti ovaj dan i prenijeti riječima sve što smo zajedno dijelili u ovom sportu. Više od decenije nevjerovatnih trenutaka i bitaka na koje treba da se vratimo. Tvoja karijera je postavila ton tome šta znači postići izvrsnost i voditi sa integritetom i uravnoteženosti. Čast mi je poznavati te na terenu i van njega, i radujem se tome u još mnogo godina koje dolaze.

Znam da će ovo novo poglavlje sadržati nevjerovatne stvari za vas, Mirku, djecu, sve vaše voljene, a Rogerovi fanovi još uvijek imaju mnogo čemu da se raduju. Od naše do vaše porodice - želimo vam puno radosti, zdravlja i blagostanja u budućnosti.

Radujemo se što ćemo proslaviti vaša dostignuća i vidjeti vas u Londonu", poručio je Đoković na Instagramu.

Top Komentari

CeZenicaLik
Djokovic se trebao prije oglasiti jer je od i uz Federera puno o tenisu naucio.Tenis je sport i ne politika...ali to je do njega Djokovica
1 0
Benz
Litijas jbni ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi