Sa Federerom je imao poseban okršaj, a sada poručio: "Ko ga je*e"

Sandgren je imao zanimljiv komentar

Sa Federerom je imao poseban okršaj, a sada poručio: "Ko ga je*e"

S. Mlaćo
Jedan od najvećih tenisera svih vremena Roger Federer rekao je jučer 'zbogom' tenisu.

Proslavljeni Švicarac je objavio kraj karijere, što je izazvalo brojne reakcije.

Posljednji turnir na kojem će legendarni Fedex igrati je Laver Cup koji se naredne sedmice igra u Londonu.

"Protekle tri godine za mene su bile ogroman izazov kada su u pitanju povrede i operacije. Radio sam naporno kako bih se vratio u formu, ali znam koji su mi kapaciteti tijela i poruka je tu sasvim jasna".

"Imam 41 godinu, odigrao sam više od 1500 mečeva za 24 godine i tenis mi je donio tretman kakav nisam ni sanjao. Moram znati kada je vrijeme da završim karijeru".

"Laver Cup u Londonu bit će moj posljednji ATP event. Ostat ću u tenisu, ali nećete me vidjeti na touru. Gorak okus je u ovoj odluci jer će mi sve nedostajati", rekao je između ostalog Federer.

Oglasi

Američki teniser Tennys Sandgren je također ostavio komentar.

Odlučio se našaliti s obzirom da je na Australian Openu imao veliki duel sa Federerom u kojem je poražen nakon tri i po sata igre.

Jedan od najvećih šampiona svih vremena. Kakva je to legenda, stvarno ambasador ovog sporta. Privilegovan sam što sam imao bitke s njim. Također, ko ga je*e“, u šali je napisao Sandgren.

Roger Federer je bez dileme jedan od najvećih tenisera svih vremena. Osvojio je 20 Grand Slam titula, te ogroman broj drugih turnira gdje je uvijek oduševljavao publiku nevjerovatnim nastupima.

On je jedini teniser u historiji koji je osvojio US Open pet puta zaredom, a drži i još nekoliko rekorda.

Oglasi

Osim toga, treći je teniser u historiji po broju osvojenih Grand Slam turnira, iza Nadala i Novaka Đokovića.

Osam puta je uspio osvojiti Wimbledon, šest puta Australian Open, pet puta US Open i ima jedan osvojen Roland Garros.

Od svih tih turnira ukupno je zaradio oko 130 miliona dolara, ali naravno da to nije sva njegova zarada.

Naime, prema Forbesu, Federer je tokom karijere potpisao ugovore koji su njegovu zaradu podigli na oko milijardu dolara.

Naravno najveći je sa japanskim brendom Uniqlo koji mu je donio 300 miliona dolara.

Top Komentari

doledolovski
Ne treba vam jedan od najboljih,svaka cast Rafi i Noletu,mogu i 30 grand slemova imati,ovaj lik ne najbolji i najveci teniser svih vremena
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi