Traži isti pristup svim mečevima

Kahn shvatio šta pojedini igrači Bayerna rade: "To je neprihvaljivo i neće se više tolerisati"

Endin Čaušević

Bayern je jučer razočarao svoje navijače neočekivanim porazom protiv Augsburga.

Mnogi su vjerovali da se Bayern vratio u formu nakon pobjede u Ligi prvaka protiv Barcelone, ali je minhenski klub samo nekoliko dana kasnije ponovo razočarao svoje navijače.

Bayern je jučer igrao u gostima protiv Augsburga i poražen je sa 1:0 što sigurno niko nije očekivao pred ovaj meč.

Augsburg je pokazao da situacija u Bayernu nije baš najbolja i da pobjeda protiv Barcelone očito nije mnogo toga promijenila u igri ovog kluba.

Porazom u Augsburgu su razočarani i čelnici bavarskog kluba koje je trener Julian Nagelsmann uspio da smiri koliko-toliko pobjedom protiv Barcelone, ali to baš nije potrajalom.

Međutim, iz Bayerna su poručili da ne razmišljaju uopšte o promjeni trenera i da Nagelsmann još uvijek ima njihovu podršku.

O tome je javno jutros govorio Oliver Kahn koji je izjavio da u klubu svi vjeruju u Nagelsmanna, te da špekulacije oko njegovog otkaza jednostavno nisu tačne.

"U potpunosti vjerujemo u Nagelsmanna. Naravno, on je zabrinut zbog ovih rezultata i svi smo zabrinuti, ali mu vjerujemo", rekao je Kahn.

No, posebnu kritiku Kahn je odlučio da pošalje fudbalerima Bayerna. Legendi ovog kluba smeta što igrači ne daju isti maksimum u Bundesligi kao i u mečevima Lige prvaka i poručio je da se to neće tolerisati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Neki igrači očito vjeruju da nam Bundesliga nije primarno takmičenje i da se to ne moraju truditi i trošiti kao u nekim drugim takmičenjima. To jednostavno nije prihvatljivo i više nećemo tolerisati", dodao je Kahn.

Bayern se nakon poraza od Augsburga nalazi trenutno na četvrtom mjestu sa 12 bodova i ima tri boda manje u odnosu na lidera Borussiju Dortmund.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.