Matthaus tvrdi da Bayern i Njemačka imaju svog Messija: "Dali su nam najboljeg igrača generacije"

Nije mu jasno zašto se više nisu borili

Matthaus tvrdi da Bayern i Njemačka imaju svog Messija: "Dali su nam najboljeg igrača generacije"

Edmir Škorić

Legendarni njemački nogometaš Lothar Matthaus hvali mladu zvijezdu Bayerna i uspoređuje ga s Lionelom Messijem.

Iako je rođen u Stuttgartu, Jamal Musiala je većinu karijere proveo igrajući za mlađe selekcije reprezentacije Engleske. Igrao je i za omladince Chelseaja, no to se promijenilo 2019. godine kada se pridružio Bayernu.

Godinu dana kasnije debitovao je za seniore Bavaraca, a potom 2021. godine upisao prvi nastup za Njemačku.

"Imam sina od osam godina. Moram mu kupiti Bayernov dres s brojem 42 na leđima i broj 14 reprezentacije Njemačke. Moj sin je totalno lud za Musialom", kaže Matthaus za Daily Mail i ističe da ga tinejdžer podsjeća na Lea Messija na terenu prije tri godine.

"Možemo zahvaliti Englezima što su nam ga vratili. Ne znam zašto se nisu više borili da Musiala nastupi u njihovoj reprezentaciji. Sretni smo što igra za Njemačku", priznao je Matthaus, koji je obično kritički nastrojen prema Bayernu i igračima ovog tima, ali Musialom je i više nego oduševljen.

"Brz je, dobro dribla, ima sjajan zadnji pas, učinkovit je prema golu i često dobija loptu i ide naprijed. Naravno, još mora da nauči bolje da igra odbranu. Postaje polako kompletan igrač. U budućnosti će biti jedan od najboljih igrača na svijetu", predviđa legendarni Nijemac.

19-godišnji igrač minhenskog Bayerna odigrao je već 15 utakmica za seniorsku reprezentaciju Njemačke u kojima je postigao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U tekućoj sezoni nastupio je devet puta za Bayern i postigao je šest golova uz tri asistencije.

Musiala je osim za Chelsea u Engleskoj kratko igrao i za Southampton, a ponikao je u nejmačkoj ekipi TSV Lehnerz.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prvenac
Potvrditi ovog s Mesijem je žalosno
0 1
Ibro
Lothar Matheus jedan od najbolji igraca a najmanje u javnosti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi