Neuer protiv Augsburga ponizio Manea kao niko u karijeri

Senegalac je u ozbiljnom problemu

Neuer protiv Augsburga ponizio Manea kao niko u karijeri

A. Čaušević

Sadio Mane je trebao biti Bayernovo najveće pojačanje posljednjih godina, ali stvari ne idu po planu za Senegalca.

Start je bio i više nego obećavajući pošto je postigao tri gola na tri uvodna meča Bundeslige kada su Bavarci deklasirali svoje rivale, ali nakon toga je postao neprepoznatljiv.

Mane je bez dileme jedan od najboljih svjetskih igrača, međutim adaptacija na novu sredinu i saigrače predstavlja sve veći i veći problem za odličnog ofanzivca.

Bayern je u subotu doživio prvi ligaški poraz. Augusburg je slavio sa minimalnih 1:0, a Mane koji je, barem na papiru, trebao biti udarna igla je bio neprepoznatljiv.

Da stvar bude gora za Manea, Senegalac je doživio i možda najveće poniženje u svojoj karijeri kada je u pitanju ofanzivni učinak.

Fußball-Bundesliga: Beim FC Bayern wird es nach der NIederlage beim FC  Augsburg ungemütlich - DER SPIEGEL

Oglasi

Naime, u duelu protiv Augusburga više pokušaja na gol od Manea je imao i golman Manuel Neuer što zaista zvuči nevjerovatno s obzirom na ogromne razlike u igračkim karakteristikama.

Iskusni čuvar mreže je dva puta šutirao prema protivničkom golu, od čega je šut glavom u nadoknadi mogao donijeti izjednačenje, dok je bivši napadač Liverpoola ima osamo jedan pokušaj.

Mane se suočava sa sve žešćim kritikama, pogotovo zbog slabih rezultata njegovog tima. Isto se odnosi i na trenera Juliana Nagelsmanna koji još nije pronašao recept kako koristiti Senegalca na pravi način.

Ovaj 30-godišnjak bi povremeno znao biti na uduru i dok bi igrao na Anfieldu, ali ovo je za njega jedno potpuno novo iskustvo i morat će tražiti izlazi iz krize, u protivnom će umjesto pojačanja postati promašaj.

Mnogi su skepetični po pitanju Nagelsmannovog 4-2-2-2 sistema koji u Bundesligi očigledno ne funkcioniše, pa se može reći da reprezentativna pauza za Bayern dolazi u najboljeg mogućem trenutku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern na septembarsku pauzu odlazi sa tri boda zaostatka za Borussijom Dortmund, što je sve osim nedostižno. Pozitivna stvar je što su u oba meča Lige prvaka upisani trijumfi pa je nokaut faza već sada na dohvat ruke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Ja i gdje ga sada ponizio? Ja naslova boze sacuvaj...
11 0
King_Kenny
...nista novo od Manea,on je i u Liverpoolu znao imati serije od 10 utakmica bez gola i to par puta...i kaze nedostaje Liverpoolu Mane hahahahaha,Diaz je za njega Messi trenutno...samo da se jos Nunez usteli i Salah vrati u formu i ide deranje,a to ce biti vrlo brzo...
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije