Rudiger uživa u Madridu

Tek uselio u novu kuću, krenuo da roštilja, a onda je neko pokucao na vrata: "Bio sam šokiran..."

Endin Čaušević

Njemačkki reprezentativac Antonio Rudiger ljetos je napustio Chelsea i karijeru je odlučio nastaviti u Real Madridu.

Rudiger je nakon pet sezona odlučio da napusti Chelsea gdje je igrao na odličnom nivou i očekivalo se da bi mogao produžiti ugovor, ali se predomislio u posljednji trenutak.

Nijemac je poručio čelnicima kluba da odustaje od pregovora oko novog ugovora i priznao im je da je jednostavno dobio ponudu koju ne može da odbije i da je odlučio da napusti Stamford Bridge.

Ponuda koju je Rudiger dobio bila je ona od Real Madrida i bez puno razmišljanja odlučio ju je prihvatiti. Ljetos je potpisao petogodišnji ugovor i izborio se ekspresno za mjesto prvotimca.

Rudiger je za njemački Sport 1 dao intervju u kojem je pričao o prelasku u Real Madrid, te je objasnio da je poziv Carla Ancelottija bio ključni faktor zbog čega je na kraju prihvatio ponudu.

"Nazvao me i govorio mi da me želi dovesti i da je Real Madrid spreman da mi ponudi ugovor. Igrati za tako veliki klub je svakom fudbaleru cilj i jednostavno nisam to mogao odbiti. Priznao sam čelnicima Chelseaja da želim da idem i nisu mi pravili nikakav problem", priča Rudiger.

Ancelotti je svoju veličinu dokazao i kada je Rudiger tek stigao u Madrid, a taj dan njemački reprezentativac neće zaboraviti.

"Tek smo pronašli kuću u Madridu i s porodicom sam bio u njoj tek par sati. Organizovali smo neki roštilj, a onda je neko pokucao na vrata. Kada sam otvorio bio je to Ancelotti. Ostao sam bez riječi. Ušao je unutra, pozdravio moju porodicu i sjeo da malo popričamo", kaže Rudiger i nastavlja.

"Bio je tu dva sata i o svemu smo pričali. Nikada to nisam doživio u karijeri i niko za mene to nije uradio. S njim zaista imam nevjerovatan odnos, ali je on takav prema svim igračima. On je nevjerovatan i nema bez razloga nadimak Don Carlo".

Rudiger se brzo uklopio u svlačionici Real Madrida i Toni Kroos mu je pomogao dosta u tome. Priznao je da je dobio i novi nadimak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Trener i njegovi pomoćnici me zovu Antonio, a saigrači su mi dali nadimak i zovu me Rudi. Naravno, nije im brzo trebalo da shvate da sam ja malo lud i da sam zadužen uvijek za odličnu atmosferu. Što se tiče muzike tu je Karim Benzema glavni i zadužen je za dobar ritam".

Rudiger je od dolaska u Real Madrid u svim takmičenjima odigrao devet mečeva i zabio je već jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.