Vrijeđali su Realovu zvijezdu, sada im je najavljeno privođenje pred lice pravde

Vinicus izvrijeđan

Vrijeđali su Realovu zvijezdu, sada im je najavljeno privođenje pred lice pravde

Eldar Ganibegović

U derbiju šestog kola Primere Real Madrid je sinoć s 1:2 slavio kod Atletica.

Jedan od glavnih igrača Reala u ovoj pobjedi ponovo je bio Vinicius Junior koji je asistirao za prvi gol, ali ovaj meč ostat će mu u sjećaju i po brojnim uvredama koje je dobio.

Nakon svega oglasila se i La Liga te osudila ove ispade. Ovo je njihovo saopštenje:

"Osuđujemo sve incidente koji se događaju unutar i izvan stadiona. Sarađujemo s klubovima kako bi fudbal bio zabavan i prijateljski.

Govoru mržnje nema mjesta u La Ligi i radit ćemo s vlastima i klubovima kako bismo identifikovali odgovorne i priveli ih pravdi. Ne prihvatamo nikakvo uvredljivo ponašanje prema igračima, bilo kakav oblik rasizma."

Inače, Vinicius Junior "napravio je problem" jednom fudbaleru Atletico Madrida svojim karakterističnim plesom, a u pitanju je Cunha.

Naime, objavljen je video iz tunela Metropolitano na kojem se vidi kako se brazilski napadač pozdravlja sa svojim sunarodnjacima iz Real Madrida, ali je napravio potez koji mu navijači Atletica neće lako oprostiti.

Kada je vidio da Vinicius ide prema njemu Cunha je odlučio da zapleše s njim zbog čega je na sebe navukao bijes navijača Atletica iako to sigurno nije očekivao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi su ga kritikovali zašto to radi, te su poručili da je na taj način ponizio kapitena Kokea koji ima jasan stav oko Viniciusovog plesa, ali Cunha je pokušao nakon utakmice da nađe opravdanje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Da je neko drugi u pitanju la liga se ne bi oglasila.Ako je penal madrid u pitanju onda sve mora da se kazni.Pljuc,bljak i fuj na taj odvratni,fašističko-frankovski poluklub
1 7
pjanke.sa
Isto ovo kod nas treba uraditi. Ko si da vrijedjas igrace sa tribina mamu ti hebem nadobudnu??!! Ako ti se ne svidja odhebi ne navijaj ne dolazi. Mrs!!! Frustrirane pijane saljacine!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi