Real Madrid u finalu španskog Superkupa

Rudy magijom digao dvoranu na noge, reakcija Džanana Muse sve govori o potezu legende Reala

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida večeras su u polufinalu Superkupa Španije pobijedili Betis sa 100:69, a sjajan meč odigrao je naš Džanan Musa.

Musa je večeras debitovao za kraljevski klub u zvaničnim utakmicama i pokazao je zbog čega ga je Real Madrid ovog ljeta doveo i da će biti zaista veliko pojačanje.

Kraljevi su uspjeli da dođu do rutinske pobjede protiv Betisa i slave sa 31 poenom razlike, a upravo je Musa bio najefikasniji igrač u ekipi Real Madrida.

Momak iz Bihaća meč je završio sa 21 poenom, a pored toga dodao je još šest asistencija i četiri skoka. Pored Muse u Realu su se istakli još DEck sa 17 poena i Johnson koji je dodao 14 poena.

Za Real Madrid večeras je igrao i iskusni Rudy Fernandez iako se tek vratio s nastupa na Eurobasketu gdje je s reprezentacijom Španije uspio da dođe do zlatne medalje.

Rudy nije imao vremena za odmor i odmah se priključio ekipi Real Madrida, te je večeras odigrao nešto više od 11 minuta u pobjedi protiv Betisa i uspio je doći u centar pažnje.

Iskusni košarkaš je upisao tri poena i dodao je četiri asistencije i tri skoka, ali njegov potez je obilježio večerašnji meč.

Naime, Rudy je pred kraj treće dionice izmamio ovacije s tribina nevjerovatnom asistencijom, a oduševljenje nije mogao da sakrije ni Musa koji je svojom reakcijom pokazao šta misli o magiji legendarnog košarkaša.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Očekivano ovaj video je postao hit na društvenim mrežama jer je Rudy pokazao da i dalje ima magiju u rukama iako je na zalasku karijere i ima već 37 godina.

Real Madrid se tako plasirao u finale španskog Superkupa, a tu će igrati protiv boljeg iz duela Barcelona - Joventut koji je na rasporedu večeras u 21:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.