Krunisan je novi kralj: Musa doktorskom partijom odveo Real u borbu za prvi trofej

Bh. reprezentativac briljirao

Krunisan je novi kralj: Musa doktorskom partijom odveo Real u borbu za prvi trofej

Haris Zilić

Nakon završetka Eurobasketa vrijeme je za klupska uzbuđenja u evropskoj košarci.

U Španiji je večeras počela nova sezona, a ovaj vikend se igra završnica Super Kupa.

U prvom polufinalnom duelu snage su odmjerili Real Betis i Real Madrid. Kraljevi su opravdali ulogu favorita, od samog početka su igrali odlično, a briljirao je naš Džanan Musa.

U prvom poluvemenu Real je imao prednost 35:42, a onda su u trećoj četvrtini ubacili u brzinu više i taj epriod su dobili sa 13:26.

Posljednji period je donio "laganu" košarku i samo je bilo pitanje konačnog rezultata, a on je glasio 69:100 za Madriđane.

Real je do prvog zvaničnog trijumfa u novoj sezoni predvodio naš Džanan Musa koji je odigrao briljantnu partiju i možemo reći večeras je krunisan novi kralj u Realu.

Oglasi

Musa je za 23 minute na Parketu ubacio 21 poen, dodao četiri skoka i sedam asistencija i bio je najbolji pojedinac Reala. Za Musu je ovo bila prva zvanična utakmica u dresu kraljevskog kluba i odigrao je maestralno te odveo Real u borbu za prvi ovosezonski trofej.

Opis nije dostupan.

U madridskom timu dobru rolu je imao argentinski košarkaš Deck sa 17 poena i šest skokova, Francuz Yabusele je dodao 13 poena i devet skokova.

Kod tima iz Andaluzije izdvojo se Johnson sa 14 poena i šest skokova.

U drugom polufinalu Super Kupa sastaju se Barcelona i Joventut, pa je sve izvjesnije da bi sutra u finalu mogli gledati novi okršaj Reala i Barcelone.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Neka vide spanci kako Musa dere jarca
7 1
user1650229672
Bravo Sine Bosanski ❤️
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi