Musa: Imao sam dosta ponuda, ali ova se ne odbija

Sutra počinje nova era za njega

Musa: Imao sam dosta ponuda, ali ova se ne odbija

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa s nestrpljenjem čeka da krene nova sezona u Španiji.

Musa je ovog ljeta potpisao za Real Madrid, a svom novom timu pridružio se nakon dobrih partija na Eurobasketu i već u predsezonskim mečevima pokazao da je spreman za velike stvari.

Španski novinari ga hvale zbog njegovih napadačkih sposobnosti i smatraju da bi mogao da bude jako važan za kraljevski tim u borbi za trofeje. 23-godišnju Bišćanin je jedno od četiri velikih pojačanja Reala. U klub su još došli Sergio Rodriguez, Mario Hezonja i Petr Cornelie, protiv kojeg je imao priliku da igra nedavno na EP u duelu BiH i Francuske.

Musa je u Madridu tek dvije sedmice, pa je u intervjuu za AS iznio svoje utiske.

"Jako dobro se osjećam nakon dvije sedmice. Ovdje su neki od najboljih u Evropi i lako je igrati s njima. Sav naporan rad nedavnih sezona nagrađen je nošenjem dresa Reala. Nadam se da postoji dobra hemija, a trenutno postoji, da uživam u uspješnoj sezoni. U ovakvom klubu najvažnije je pobjeđivati", rekao je Musa.

U kojem trenutku se odlučio na dolazak u Madrid?

Oglasi

"Čim su me pozvali. Madrid je jedan od najvećih na svijetu. Ako vas pozovu i imate priliku igrati ovdje... ne možete je odbiti. Jedva čekam obući dres i započeti sezonu".

Da li je ikada razmišljao o tome da još jednu godinu provede u manje zahtjevnom timu?

"Nisam puno razmišljao o tim stvarima, samo o ponudama koje sam imao, a imao sam ih dosta, ali čim mi je došla ona iz Madrida, netom nakon završetka sezone, donio sam odluku da dođem ovdje".

Bio je vođa u Breoganu, MVP španske lige, sada će ipak biti u nešto drugačijoj ulozi pored brojnih Realovih zvijezda.

Oglasi

"Za mene je izazov biti dio momčadi pune sjajnih igrača i također dobrih momaka, koji će mi pomoći da rastem kao igrač i kao osoba. Trudit ću se svaki dan biti sve bolji. Želim se uklopiti i pomoći Realu da osvoji sve moguće naslove".

Vidi li Barcu kao rivala kojeg treba pobijediti?

"Svi pričaju o rivalstvu Real - Barca, ali u ovoj ligi postoje i druge velike momčadi koje imaju svoje šanse i moramo ih poštovati".

Prvi Clasico mogao bi doći u finalu Superkupa, iako ih sutra u polufinalu čeka Betis.

"Pokušat ćemo osvojiti Superkup, ali bit će teško. Svi igraju dobru košarku i svatko svakoga može pobijediti".

Oglasi

Spreman je za velike stvari. "Osjećam se jako dobro i nemam nikakvih fizičkih problema. Pripremit ću se da dam sve od sebe".

Glavni ciljevi i izazovi? "Teško je sada reći, ali pomaganje Madridu da pobjeđuje u utakmicama i da se uklopim u planove trenera Chusa Matea".

Je li Euroliga realan cilj? "Moguće je, ali bit će velikih protivnika. U sezonu ćemo krenuti s idejom da je svaka utakmica važna. Kad nosiš madridski grb na grudima, svaki klub želi da te pobijedi i njihov motiv je onda veći".

Koji saigrači su ga posebno oduševili?

Oglasi

"Mnogi... Sada je Rudy došao nakon osvajanja Eurobasketa i on je sjajan dečko i veliki kapiten. Nadam se da će igrati što više godina može".

Je li Lugo drugi dom?

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Uvijek će biti u mom srcu, nevjerojatan grad koji volim, kao i svi ljudi tamo. Da, može se reći, Lugo je moj drugi dom. Bilo mi je teško otići kad je sezona završila", poručio je Musa na kraju.

Real sutra u 18.30 sati igra prvi meč polufinala Superkupa Španije protiv Betisa, a pobjednik duela u velikom finalu će dan kasnije igrati protiv boljeg iz duela Barcelona - Joventut. Završni turnir igra se ovog vikenda u Sevilli.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa gdje ćeš baš za fašistički poluklub potpisati crni Musa,korak unazad u karijeri sigurno
1 5
denimen9
Bravo za Musu majstora, vidi se da nije glup ko Mbappe.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi