Foto - EPA

Oglasio se predsjednik

Kupuju li vlasnici Manchester Cityja velikana iz regiona? Stigao je odgovor iz kluba!

Midhat Šljivak

Grupacija City, koja je vlasnik Manchester Cityja i još 11 drugih klubova širom svijeta, planira kupiti još jedan klub.

Novi član grupacije trebala bi postati brazilska Bahia za koju su arapski bogataši ponudili 200 miliona eura i Fudbalski savez Brazila uskoro bi mogao ozvaničiti prodaju.

Prethodnih dana pojavila se informacija kako bi grupacija City mogla stići i u region. Slovenački mediji objavili su kako bi NK Olimpija iz Ljubljane mogla postati dio velike grupacije.

Nakon ovih špekulacija reagovao je vlasnik i predsjednik velikana iz Ljubljane Adam Delius. On je odbacio navode o bilo kakvim pregovorima o prodaji kluba.

"Postoje neutemeljene špekulacije o prodaji NK Olimpija Ljubljana i kao predsjednik kluba želim kategorički odbaciti navode o bilo kakvim pregovorima koji idu u tom pravcu".

"Uz dosta discipline, napornog rada i uz neke nepopularne odluke, ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili u dosadašnjem dijelu sezone. Uspješni koraci mogu biti ostvareni samo zajedno".

"Ponosan sam na moj klub NK Olimpija Ljubljana i kao predsjednik ću ga nastaviti voditi do novih uspjeha. Želim se zahvaliti svim uposlenicima, posebno treneru Albertu Rieri i našim igračima za naporan rad. Hvala i navijačima za konstantnu podršku", saopštio je ovaj njemački biznismen.

Delius očigledno ima velike planove s Olimpijom. Prvi cilj je osvajanje titule prvaka Slovenije, a zatim i konkretan rezultat i u Evropi.

Olimpija je osvojila šest naslova prvaka Slovenije, imaju osvojenih sedam Kupova ove zemlje, a u prethodnim godinama prošli su kroz dosta problema.

Klubu je jedno vrijeme prijetilo i gašenje. Uspjeli su se međutim vratiti iz nižih rangova i ponovo stići u vrh slovenačkog fudbala.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Klubovi u vlasništvu City Football Group su:

Manchester City, New York City FC (SAD), Melbourne City (Australija), Montevideo City Torque (Urugvaj), Girona (Španija), Sichuan Jiuniu (Kina) , Mumbai City (Indija), Club Bolivar (Bolivija) , Lommel SK (Belgija), Yokohama Marinos (Japan), Troyes (Francuska) i Palermo (Italija).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.